Trotuar cerut în zona Tulbureni

Botoşănenii care locuiesc în Tulbureni au solicitat edililor o investiţie importantă pentru acea zonă. Mai exact, cetăţenii vor să fie realizat un trotuar pe strada care leagă municipiul de acest cartier, motivat de faptul că pietonii sunt nevoiţi să circule pe stradă şi nu se simt în siguranţă. Această solicitare i-a fost prezentată viceprimarului Liviu Toma.

Eu am ajuns în cartier pe probleme pe care le am direct în coordonare, dar, fiindcă mi s-a adus în atenţie această problemă, am discutat cu Cătălin Fetcu, directorul Direcţiei de Dezvoltare Locală şi Nicolae Semenescu, directorul Direcţiei Edilitare. Soluţia pe care am găsit-o cu cei doi directori ar fi aceea să se facă un trotuar pe zona de rigolă perimetrală a şoselei care leagă cartierul Tulbureni de Botoşani”, a declarat Liviu Toma.

Potrivit edilului, trotuarul ar urma să fie realizat pe o lungime de  aproximativ 300 de metri. „Pe acel tronson şoferii au tendinţa de a circula cu viteză şi este periculos pentru pietoni, în special pentru copii. Acolo este un şanţ. Trebuie consolidate malurile, betonat, şi apoi puse deasupra pavele, care să asigure traficul pietonal”, a explicat viceprimarul.

Investiţia ar urma să fie coordonată de Cătălin Fetcu. În primă fază, trebuie alocate fondurile necesare, în condiţiile în care, în bugetul pe acest an nu au fost prinse fonduri pentru această lucrare.

Deja ai votat!