Zeci de șoferi trași de dreapta de polițiștii rutieri. Acțiune de amploare în tot județul (VIDEO)

Mai mulți șoferi, dar și câțiva dintre pasagerii mașinilor conduse de aceștia, au fost sancționați vineri de polițiștii rutieri, în cadrul unei acțiuni de amploare care a vizat siguranța și fluența traficului rutier. Zeci de echipaje de poliție au acționat pe străzile municipiului, dar și pe drumurile din județ, fiind organizate mai multe controale în trafic. Operațiunea, care s-a derulat în mai multe intervale orare, dar și pe o multitudine de segmente ale arterelor de circulație, a vizat în principal reducerea numărului de accidente și verificarea modului în care șoferii, dar și ceilalți participanți la trafic, respectă prevederile Codului Rutier. Astfel, polițiștii au urmărit dacă persoanele aflate în mașini utilizează centurile de siguranță, dacă șoferii vorbesc la telefonul mobil în timp ce se află în trafic, dacă este respectat regimul de viteză și regimul priorității.

Un astfel de filtru a avut loc și în municipiul Botoșani, pe Calea Națională, undeva în dreptul Bibliotecii Județene „Mihai Eminescu”, unde polițiștii Biroului Rutier Botoșani au tras pe dreapta mai mulți șoferi surprinși la volan fără centurile de siguranță. Toți cei surprinși în off-side au fost sancționați cu două puncte amendă (n.r. – amenzi de 290 de lei) dar și două puncte de penalizare. Nu au scăpat de sancțiuni nici pasagerii care nu utilizau la rândul lor centura de siguranță. În plus, șoferii erau verificați și la documente, iar unii dintre ei au fost puși să sufle în etilotest. Așa se face că, în numai o jumătate de oră, polițiștii de aici au aplicat 10 sancțiuni pentru nepurtarea centurii de siguranță sau pentru lipsa documentelor. În plus, în urma verificării cu etilotestul, un botoșănean a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice, rezultatul indicând o îmbibație de 0,43 miligram pe litru alcool pur în aerul expirat. „Am băut aseară”, a recunoscut acesta în fața polițiștilor. Tânărul a fost dat jos de la volan și condus la spital pentru stabilirea alcoolemiei, el riscând să se aleagă cu un dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate.

„Se desfășoară astăzi pe raza municipiului Botoșani o acțiune pentru respectarea portului centurii de siguranță, precum și pentru prevenirea folosirii telefonului mobil la volan. Aceste acțiuni au ca scop conștientizarea atât a conducătorilor auto, cât și a pasagerilor cu privire la portul centurii de siguranță, întrucât aceasta poate salva persoanele de accidente grave sau chiar de decese în cazul unui accident rutier”, a declarat Nicoleta Federciuc, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Deja ai votat!