Un cunoscut medic de la Urgenţe a ieșit la pensie

Unul dintre cei mai cunoscuţi medici din cadrul UPU-SMURD a ieşit la pensie, iar, în acest context, criza de medici cu care se confruntă Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) s-au accentuat și mai mult. Este vorba despre medicul Vasile Alămâe, care a împlinit vârsta de pensionare şi căruia nu i s-a mai prelungit contractul de muncă. „A fost un capitol frumos din activitatea mea medicală. Am lucrat într-un colectiv frumos, de la medici până la infirmieri şi am avut câte ceva de învăţat de la fiecare în parte”, a spus medicul Vasile Alămâe.

Medic primar de medicină de familie, doctorul Vasile Alămâe a deservit UPU-SMURD timp de nouă ani, din 2012. La împlinirea vârstei de 67 de ani, conducerea unităţii sanitare i-a transmis că nu mai poate continua în cadrul unităţii, în ciuda deficitului de medici care este înregistrat în prezent.

Astfel, deşi s-au scos două posturi la concurs, doar unul a fost ocupat, iar pe lângă pensioarea medicului, un doctor rezident pe post a decis să plece să activeze într-un alt spital, de luna viitoare.

Deja ai votat!