A plătit 300 de euro pentru un loc de muncă mai bun și s-a ales cu dosar penal

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca au descoperit ascuns în portofelul unui tânăr cu dublă cetățenie română și moldovenească un document de identitate cu însemnele autorităților române, care s-a dovedit a fi fals.

Incidentul s-a petrecut sâmbătă, pe 10 iulie a.c., când în TPF Stânca s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, P.C., în vârstă de 36 de ani, pasager în autocarul cursă regulată Praga – Chișinău. În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit ocazie cu care a fost descoperită ascunsă, în portofelul bărbatului, o carte de identitate cu însemnele autorităților române, având imprimate datele și fotografia acestuia.

„Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentul în cauză nu îndeplinește condițiile de formă și fond ale unuia autentic, fiind fals total. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a achiziționat documentul în cauză contra sumei de 300 de euro, cu intenția de a obține mai ușor un loc de muncă în țările vest europene”, a arătat Minodora Răcnea, purtător de cuvânt în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals material în înscrisuri oficiale.

 

Deja ai votat!