vineri, martie 29, 2024
AcasăLocal BT„Turul României în paşi de alergare” - o campanie pentru copiii polițiștilor...

„Turul României în paşi de alergare” – o campanie pentru copiii polițiștilor decedați de Covid 19 (video)

Maratonistul Dănuț Cernat, un poliţist pensionat, face Turul României în alergare pentru copiii polițiștilor decedați. Acesta a plecat pe 1 iunie din Bucureşti şi la data de 11 iulie a ajuns la Botoşani, după 860 de kilometri alergaţi. Startul a fost dat pe data de 1 iunie, ora 09.00 din Piața Universității. “Până final cred că voi acumula aproximativ 2.600 de kilometri. Este o cursă în premieră şi sper să o duc până la capăt. Este foarte greu, mai ales pe aceste călduri”, a spus poliţstul maratonist.

Polițistul pensionar a plecat în alergare de la Iași de la primele ore ale dimineții și a ajuns la amiază în fața Prefecturii, unde a fost întâmpinat de prefectul Dan Nechifor. “Este o iniţiativă mai mult decât lăudabilă, iar efortul depus este unul supraomenesc, mai ales pe aceste temperaturi. Are toată admirația noastră și suntem alături de el”, a spus prefectul Dan Nechifor, cel care i-a înmânat maratonistului și o plachetă care să marcheze etapa de la Botoșani.

Acesta a fost însoţit în permanenţă pe traseu de o autospecială a Poliţiei, care a mers alături de el pentru a evita eventualele accidente sau pericole de pe şosea. “Un maraton alergi doar o dată la trei sau patru luni, în timp ce turul României înseamnă ca în fiecare zi să alergi un maraton sau mai mult de un maraton, chiar şi un ultramaraton, pentru că eu m-am autodepăşit. Omeneşte, nu poţi să duci atâţia kilometri în fiecare zi. E foarte greu”, a mai spus Dănuţ Cernat.

Corpul Național al Polițiștilor a inițiat Campania „Turul României în pași de alergare!”. Prin această campanie, Corpul Național al Polițiștilor dorește să vină în sprijinul copiilor polițiștilor care au decedat de COVID. În acest sens, maratonistul Dănuț Cernat va face Turul României în alergare pentru ei!

Până acum, polițistul a participat la 168 de maratoane organizate în circa 100 de oraşe din 40 de ţări europene, iar în Turul României şi-a propus să parcurgă 2.700 de kilometri în aproximativ două luni şi jumătate.

Pe pagina de Facebook a Corpului Național al Polițiștilor va exista documetarea atât a traseului de deplasare, cât și povestea celor care au avut de suferit în urma dispariției unui membru de familie din cauza virusului COVID 19.

Toate sumele de bani strânse în urma acestei campanii în contul RO93 BRDE 410 SV 3647577 vor fi donate către copiii polițiștilor decedați de COVID.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
20.6 °
19.3 °
25 %
2.1kmh
6 %
vin
21 °
sâm
25 °
Dum
25 °
lun
27 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici hoții nu-s dezamăgiți și rămâi și tu cu mașina întreagă.

EDITORIAL

În avalanșa de știri, săptămâna trecută una a trecut aproape neobservată. Este vorba de anunțul făcut de Doina Federovici, președinta consiliului județean, că nu...

EPIGRAMA ZILEI

Drag mi-a fost calul bălan Și pe badea în Merțan Drag mi-e badea și în car Dacă e ... milionar!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...