Unul dintre cei mai puternici afaceriști botoșăneni s-a stins din viață fulgerător

O undă de șoc a străbătut, luni dimineață, mediul de afaceri botoșănean.

Unul din cei mai potenți financiar oameni din județ a murit în propria locuință. Cel care a stat la baza unuia dintre cele mai cunoscute branduri din Botoșani, Neculai Catană, în vârstă de 56 de ani, se afla, luni dimineață, împreună cu soția în locuința lor, de la Baisa. De la primele ore ale dimineții, bărbatul s-a trezit acuzând dureri mari în zona pieptului. La scurt timp după, acesta și-a pierdut cunoștința. Soția omului de afaceri a sunat la 112, cerând ajutorul cadrelor medicale. La locuința celor doi a ajuns un echipaj de la Ambulanță, cadrele medicale găsindu-l pe bărbat în stop cardio-respirator. Au fost începute imediat manevrele de resuscitare, la fața locului, care au durat mai bine de două ore. Din păcate, inima acestuia nu a mai pornit, fiind constatat decesul.

Neculai Catană a pus, alături de Cornel Șfaițer, bazele uneia dintre cele mai vechi și puternice firme din județul Botoșani. Firma Prodalcom SA a fost înființată la data de 19 noiembrie 1993 și are ca obiect principal de activitate Distilarea, rafinarea si mixarea bauturilor alcoolice, cea mai cunoscută marcă a firmei fiind vodka Voronskaya.

În anul 2020, Prodalcom SA a raportat o cifră de afaceri de 30.500.093 RON cu un profit de 12.848.111 RON și un număr de 103 angajați, după 27 ani de activitate.

Dumnezeu să îl ierte!

Deja ai votat!