Vot pentru un CA provizoriu la Eltrans

Blocajul de la Eltrans, societate care nu are Consiliu de Administraţie din octombrie 2020, pare că s-a rezolvat. Întruniţi astăzi, 12 iulie, în şedinţă extraordinară, consilierii municipali botoşăneni au dezbătut proiectul vizând împuternicirea reprezentanţilor municipiului Botoşani în Adunarea Generală a Acţionarilor de la Eltrans pentru a vota administratorii provizorii şi a demara procedura de selecţie a noilor administratori, care să aibă un mandat de patru ani. Cu 13 voturi „pentru” date de cei 11 consilieri PSD şi cei doi consilieri USR, proiectul a fost votat. Au votat împotrivă consilierii liberali Maricel Maxim, Ada Macovei, Cătălina Lupaşcu Cătălin Flutur, Daniel Botezatu, Cătălin Boboc şi Andrei Amos. Au lipsit de la şedinţă Liviu Toma şi Eugen Ţurcanu.

Înainte de vot, consilierul liberal Cătălin Flutur a ţinut să le reamintească aleşilor locali de procedura derulată anul trecut de un expert independent, procedură care s-a încheiat în toamna anului trecut, cu propunerea de a fi numiţi ca administratori Eltrans Carmen Achiţei, Victor Ivănescu, Cristian Hriţcu, Serghi Cracană şi Adrian Poclid. Fostul primar a apreciat că „este o dorinţă neabătută” de a fi numiţi administratorii provizorii, cei votaţi pe 14 aprilie 2021, respectiv Cătălin Pădurariu, Vasile Ciocan, Elena Paula Cojocariu Berenţan, Ana Meda Florea şi Simion Drelciuc, susţinuţi de PSD şi USR.

„O ambiţie care este împotriva legii”

În acelaşi timp, Cătălin Flutur a amintit că procesul deschis de primarul municipiului şi Consiliul Local prin care a fost cerută suspendarea procedurii de selecţie de anul trecut a fost pierdut. „Vă spun doar că justiţia îşi va face datoria. Este un Consiliu de Administraţie acolo, ales. Forţăm nota până la refuz, îi lăsăm pe oamenii ăia fără buget, că, vezi Doamne nu contează, ba contează ca orice societate să aibă buget”, a mai spus Cătălin Flutur, catalogând numirea administratorilor provizorii „o ambiţie care este împotriva legii”.

În replică, primarul Cosmin Andrei a spus că deciziile instanţei sunt respectate, procesul privind anularea procedurii de selecţie a administratorilor, derulată anul trecut, fiind pe rol. „Până atunci avem nişte urgenţe pe care trebuie să le rezolvăm la Eltrans. Dacă justiţia va spune că este alt Consiliu de Administraţie, nu este nicio problemă, dar trebuie un vot acolo. Important este care sunt efectele hotărârilor pe care le votăm astăzi, aici, pentru a debloca această societate”, a mai spus primarul.

Deja ai votat!