Tot mai mulţi botoşăneni la urgenţe din cauza expunerii la soare (video)

Numărul botoșănenilor care ajung la Urgențe din cauza expunerii prelungite la soare a crescut vertiginos în ultima perioadă. Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, medicul Monica Adăscăliței, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă, că în ultima săptămână au fost persoane care au avut nevoie urgentă de îngrijiri medicale după ce au ajuns la o temperatură a corpului chiar și de 42 de grade.

Cele mai multe dintre acestea au muncit la câmp când soarele era foarte puternic și li s-a făcut rău. Adăscăliței a precizat că sunt persoane care fac infarct miocardic, accidente cardio-vasculare, ca urmare a expunerii prelungită la soare. „Am avut, în ultimele zile, la UPU pacienți care au venit cu 42 temperatura corpului, care este o temperatură care poate duce la deces, pentru că au fost la cosit, la activități ale câmpului. Și foarte multe accidente vasculare post expunerii la soare”, a declarat șefa DSP.

Ea face un apel către populație să consume multe lichide, să nu se expună mult la soare, în special între orele 11.00- 16.00, și să-și acopere capul pentru a se proteja. Cele mai sensibile, din acest punct de vedere, sunt persoanele de vârsta a treia, dar și cele care suferă de boli cardio-vasculare.

Deja ai votat!