Zeci de botoșăneni prezenți la Bursa locurilor de muncă (video)

Peste 200 de botoșăneni au fost astăzi prezenți pe esplanada Sălii Polivalente “Elisabeta Lipă” din municipiu la bursa locurilor de muncă organizată de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani, în parteneriat cu Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

În cadrul evenimentului 31 de agenți economici și-au exprimat disponibilitatea de a participa și au fost oferite peste 578 de locuri de muncă în domeniul confecțiilor și al construcțiilor. În urma bursei locurilor de muncă, 76 de botoșăneni și-au găsit o slujbă. De asemenea, Numărul persoanelor încadrate pe loc a fost de 22 în următoarele ocupații, respectiv lăcătuș mecanic, tehnician devize măsurători în construcții, muncitor necalificat montare piese, muncitori necalificați în spargerea și tăierea materialelor de construcții, muncitori necalificați la demolarea clădirilor, ifronist, zugrav, zidar roșar tencuitor și modelier confecții.

Printre oficialitățile care au fost prezente se numără prefectul municipiului, Dan Nechifor, senatorul, Cristian Achiței, dar și consilierul județean, Sorin Cornilă.

„Ponderea cea mai mare a botoșănenilor care au fost astăzi prezenți a fost deținută de cei cu vârste între 35 și 50 de ani. Spre deosebire de celelalte evenimente și burse pe care AJOFM le-a organizat, de această dată ne-am adresat persoanelor care doresc să ocupe un loc de muncă doar în aceste două domenii, deoarece sunt oferite cele mai multe locuri de muncă. În ceilalți ani se organiza, în cursul lunii aprilie, o bursă generală, dar și o bursă pentru absolvenții de liceu, în cursul lunii septembrie”, a declarat Gabriela Vranciuc, purtător de cuvânt al AJOFM, Botoșani.

La acest eveniment au participat și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de
Muncă (ITM), Botoșani, care au oferit participanților informații cu privire la drepturile și
obligațiile persoanelor angajate în muncă, dezavantajele muncii nedeclarate, sănătatea
și securitatea la locul de muncă.

„Obiectivul principal al aceste acțiuni și-a atins scopul în sensul că s-a facilitat contactul direct dintre angajatori și viitorii angajați soldat cu încheierea contractelor de muncă și selecții pentru participare la probele de lucru și reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoșani au oferit celor interesați informații cu privire la drepturile și obligațiile persoanelor angajate în muncă”, au transmis reprezentanții AJOFM.

Deja ai votat!