Definitivat 2021 – Zece candidaţi s-au retras după ce au primit subiectele

Şapte candidaţi, dintre cei 164 înscrişi, nu s-au mai prezentat astăzi, 14 iulie, pentru susţinerea probei scrise din cadrul Examenului naţional de definitivare în învăţământ. Alţi zece candidaţi, potrivit celor precizate de Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean, s-au retras după ce au primit subiectele.  Nu au fost cadre eliminate pentru tentativă de fraudă. Comisia judeţeană de organizare a acestui examen naţional, coordonată de Paul Octav, inspector şcolar general adjunct, a trimis spre corectare 147 de lucrări.

Cei 147 de candidaţi ale căror lucrări au fost trimise spre corectare la un centru de evaluare din ţară vor afla primele rezultate pe 21 iulie, în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 21 și 22 iulie. Rezultatele finale vor fi anunţate pe 28 iulie.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea acestui examen, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare”, a concluzionat Ana Maria Loghin.

Deja ai votat!