Edilii sunt nemulţumiţi de ritmul de refacere a gropilor

Muncitorii de la Conrec au început să asfalteze zonele rămase ca după bombardament, după rezolvarea unor avarii la reţeaua de apă şi canalizare. Lucrările au început pe 5 iulie, după luni bune în care relaţiile contractuale Conrec – Nova Apaserv au fost blocate.

Săptămâna trecută, potrivit conducerii primăriei, au fost asfaltate doar şapte zone din cele 90 care se regăsesc într-o situaţie întocmită de funcţionarii din cadrul Direcţiei Edilitare. Printre zonele rezolvate se numără strada Nicolae Grigorescu, zona Şcolii 10, acolo unde s-a intervenit în urmă cu mult timp la remedierea a trei avarii, strada Pod de Piatră – intersecţie cu strada Nicolae Grigorescu, strada Petru Rareş, strada Cuza Vodă (staţia de taxi de lângă primărie), strada Ştefan Luchian, strada Hatman Arbore – intersecţie cu strada Doboşari. „Analizând ritmul de execuţie a lucrărilor de refacere, cu şapte lucrări în patru zile, rezultă că cele 90 de zone care s-au adunat în ultima jumătate de an vor fi reparate în aproximativ 48 de zile. Ţinând cont că numai într-o zi primăria a mai eliberat încă 12 avize pentru ca salariaţii Nova Apaserv să intervină de urgenţă pentru rezolvarea unor avarii, este necesară o mai mare implicare din partea operatorului Nova Apaserv pentru a se reuşi cât mai repede refacerea tuturor zonelor afectate”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Edilul a constatat o creştere a numărului de avarii în reţeaua de apă-canal din municipiul Botoşani. „Pe lângă faptul că reţelele sunt vechi şi nu fac faţă regimului de lucru (presiune, debit) cred că a apărut şi o problemă de exploatare. Ştiu că au plecat din societate foarte multe persoane cu experienţă tehnică semnificativă şi este dificil de găsit persoane care să ştie din prima să exploateze corespunzător sistemul. Orice manevră greşită de umplere a sistemului după o avarie poate produce o altă avarie”, a mai explicat Liviu Toma.

Reprezentanţii Nova Apaserv au dat asigurări că au luat măsurile necesare pentru a fi refăcute toate zonele unde s-a intervenit pentru rezolvarea unor avarii în reţeaua de apă-canal.

Deja ai votat!