Îngheţată retrasă de pe piaţă de producător

Reprezentanţii producătorului au trimis o avertizare prin care anunţă că produsele nu trebuie consumate, însă nu spun şi de ce.

Două tipuri de înghețată au fost retrase de pe piaţă de către producător deoarece ar fi periculoase pentru consum. Cele două sortimente, comercializate de magazinele Penny, sunt produse de firma Cicom. Este vorba despre îngheţata Unique cu arome de tiramisu şi vanilie, şi îngheţata Happy, cu aromă şi sirop de pepene galben. Reprezentanţii producătorului au precizat că înghețata este potențial periculoasă pentru consum, însă nu au spus şi din e motiv.

„Vă informăm că producătorul Cicom SRL a inițiat retragerea de la comercializare a produselor menționate mai sus, ca măsură de prevenție, existând suspiciunea că acestea sunt neconforme. Din grijă față de consumatori, REWE România recomandă clienților care au achiziționat produsele menţionate mai sus să NU le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în oricare magazin Penny. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Cicom SRL își cere scuze pentru neplăcerile create!”, se arată într-o informare a ANSVSA România.

Potrivit informărilor oficiale, nu este precizat motivul clar al retragerii de pe piaţă, însă reprezentanţii DSV Botoşani au verificat ca acest lucru să se întâmple cât mai repede. „Lanţul de magazine a fost cel care a retras imediat toată cantitatea de îngheţată de la comercializare, nefiind nevoie de dispunerea unor măsuri speciale din partea noastră”, a precizat Mihai Ţurcanu, directorul executiv al Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Botoşani.

Deja ai votat!