Noi reguli pentru comercianți

Începând de astăzi, 14 iulie, comercianții vor fi obligați să informeze clienții în ceea ce privește prezenţa unor substanţe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranţă, în cazul produselor neambalate. Această prevedere este valabilă indiferent dacă produsele sunt puse la vânzare direct, în magazine sau restaurante sau pe internet.

Mai exact, Ordinul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor stabilește modul în care se va face transmiterea de informații legate de prezenţa unor substanţe sau produse care pot cauza alergii sau intoleranţă pentru produsele alimentare neambalate. Astfel, informațiile despre aceste substanțe sau produse trebuie să apară într-un loc vizibil, ușor accesibil, lizibil, de neșters și nu trebuie să fie ascunse de alte materiale scrise sau fotografice, potrivit ANPC.

Indicarea substanţelor sau a produselor care pot cauza alergii sau intoleranţă (…) se face astfel încât informaţiile să fie disponibile şi accesibile direct la locul de desfacere/ oferire a produselor alimentare nepreambalate sau, în cazul comercializării la distanţă, înaintea achiziţionării produselor alimentare”, se arată în Ordinul ANPC.

Deja ai votat!