Pavele 3D pe Bulevardul Mihai Eminescu

Lunea viitoare vor începe lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe Bulevardul Eminescu, pe partea delimitată de străzile George Enescu şi Octav Onicescu. „Luni începem să reparăm trotuarele din acea zonă. În locul pavelelor din granit punem pavele 3D”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

În ultimii ani, pe acel tronson a tot fost schimbată soluţia tehnică în privinţa trotuarelor. Astfel, la reabilitarea Bulevardului Eminescu, pe trotuarele din acea zonă s-a folosit beton amprentat, beton care nu a rezistat iernii 2008- 2009. Au urmat alte lucrări, betonul amprentat fiind înlocuit cu plăci din granit, aduse din China. Acum vor fi puse pavele 3D. Practic, efectul tridimensional este creat de forma pavelelor, dar şi de un joc complex de culori.

Plăcile din granit care nu sunt sparte vor fi folosite pentru reabilitarea Pietonalului Transilvaniei.

Tot pe Bulevardul Mihai Eminescu s-a lucrat în ultima perioadă la reabilitarea trotuarului, de la intersecţia cu George Enescu, până la strada Nicolae Iorga. Practic, a fost desfăcută toată suprafaţa trotuarului deoarece erau denivelări. Pavelele deteriorate au fost înlocuite cu altele noi.

Pavelele de pe partea carosabilă au fost scoase în toamna anului 2019

În toamna anului 2019, au fost scoase pavelele de pe Bulevardul Eminescu, tronsonul delimitat de străzile Marchian şi Octav Onicescu. În locul pavelelor a fost turnat asfalt. Acele lucrări au fost coordonate de viceprimarul Marian Murariu şi conducerea Direcţiei Edilitare din cadrul Primăriei Botoşani.

Deja ai votat!