spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTStagii de cercetare şi de traducere la Memorialul Ipoteşti

Stagii de cercetare şi de traducere la Memorialul Ipoteşti

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, instituţie al cărei principal obiectiv este cercetarea şi promovarea operei eminesciene, oferă, în anul 2021: un stagiu de cercetare a operei și biografiei eminesciene, un stagiu de traducere a operei eminesciene şi două rezidențe pentru scriitori.

Potrivit celor precizate de Ala Sainenco, directorul Memorialului Ipoteşti, stagiul de cercetare se acordă profesorilor, studenților, cercetătorilor români şi străini, indiferent dacă locuiesc în țară sau în străinătate, pentru o perioadă de o lună, pe parcursul anului 2021, pe teme de cercetare a operei și biografiei eminesciene și constă în accesul la Biblioteca Națională de Poezie „Mihai Eminescu” și un contract de servicii prestate de autor.

Stagiul de traducere se acordă pentru o perioadă de o lună traducătorilor români şi străini, indiferent dacă locuiesc în țară sau în străinătate și constă în accesul la Biblioteca Națională de Poezie „Mihai Eminescu”; un contract de servicii prestate de autor.

Rezidențele se acordă scriitorilor români, indiferent dacă locuiesc în țară sau în străinătate, pentru o perioadă de o lună pe parcursul unui an în vederea definitivării unui volum de specialitate (poezie, proză, critică etc.) și a asistării la Memorialul Ipotești în cadrul taberei de scriere creativă. Rezidențele  constau în acoperirea cheltuielilor de cazare la Memorialul Ipotești; accesul la Biblioteca Națională de Poezie „Mihai Eminescu”; un contract de servicii prestate de autor„, a mai precizat Ala Sainenco.

La încheierea stagiilor de cercetare și de traducere, beneficiarii sunt obligați să depună, pentru publicare, la Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, textul rezultat în urma cercetării. Câștigătorii rezidențelor se obligă să publice lucrarea pe parcursul anului 2022 și să doneze Bibliotecii Memorialului Ipotești trei exemplare de carte.

Câștigătorii stagiilor și ai rezidențelor au obligaţia de a menţiona, în comunicarea cu mass-media, că stagiile le-au fost acordate de Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu.

Regulamentul și formularele de participare pot fi descărcate de pe site-ul Memorialului Ipotești: http://www.eminescuipotesti.ro/.

Candidaţii interesaţi trebuie să depună solicitările de participare la concursul de acordare a stagiului, prin poştă, în perioada 13 iulie – 31 iulie 2021, pe adresa Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu, str. Mihai Eminescu nr. 19, sat Ipoteşti, comuna Mihai Eminescu, judeţul Botoşani, cod 717253, sau prin e-mail (format PDF) la adresa: bursecercetareipotesti@gmail.com.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
19.8 ° C
20 °
15.5 °
47 %
0.9kmh
100 %
joi
19 °
vin
13 °
sâm
18 °
Dum
19 °
lun
19 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...