Lucrări de întreținere pe două sectoare de drum județean

Direcția Județeană de Drumuri și Poduri (DJDP) continuă să pună în aplicare planul de întreținere a căilor rutiere stabilit la începutul anului.

În aceste zile, constructorul lucrează pe două sectoare ale rețelei de drumuri județene: DJ298 Dumeni – Dragalina și DJ296 Botoșani Roma Podeni.

Președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, vicepreședintele Dorin Birta și directorul DJDP, Cătălin Gheorghian, au inspectat lucrările efectuate pe tronsoanele de drum a căror amplasamente au fost predate constructorului.

Vicepreședintele Consiliului Județean Dorin Birta a declarat că următoarele sectoare de drum pe care se va interveni sunt DJ208H, Baisa – Corni, unde a cedat structura drumului din cauza supratonajului. Deși autoritățile nu iau nicio măsură împotriva transportatorilor care distrug calea de rulare prin depășirea greutății camioanelor care vin de la balastiere, în zonă se vor turna covoare asfaltice pe trei sectoare de drum cu probleme: DJ 208C  Mesteacăn – Vorona, DJ 292 Vorniceni – Săveni și DJ 208 D Bucecea – limită județ Suceava.

„Am promis că vom avea o infrastructură rutieră bună și asta facem. Trecem peste orice piedică pusă și intervenim acolo unde sunt cele mai mari probleme pentru că toți locuitorii județului au nevoie de drumuri bune. Am promis la începutul anului că vom turna 30 de kilometri de covor asfaltic și ne ținem de cuvânt, a declarat Dorin Birta.

În acest an, doar prin lucrări de întreținere se vor turna covoare asfaltice pe aproximativ 30 de kilometri de drumuri județene. Pe lângă lucrările de întreținere, se lucrează în prezent și la modernizarea drumurilor județene. Astfel, din fondurile asigurate de Consiliul Județean se toarnă asfalt pe drumul Prăjeni Plugari. Se lucrează și pe șantierele deschise pe Drumul Strategic, care totalizează 106 kilometri, dar și în cadrul celor cinci sectoare modernizate prin PNDL II: DJ 208H, Vorona – Oneaga – Pădureni (12,7 km), DJ 292A Corlăteni Dimăcheni (2,155 km), DJ 282 A Ionășeni șcăteni (10 km), DJ 293 Coțușca Ghireni DN 24C (6,5 km) și DJ 291D Ibănești Cristinești (5 km).

Deja ai votat!