Silvia Griciuc a trecut la cele veşnice

Silvia Griciuc, fostul preşedinte al Asociaţiei „Ne trebuie speranţă”, a trecut la cele veşnice. ”Durerea ce o avem în suflet nu se poate exprima în cuvinte! Nimic din ce avem astăzi nu ar fi existat fără dumneavoastră! Drum lin către îngeri suflet blând și pur! Soarele vieții a apus pentru o ființă atât de dragă nouă. În acest univers al tristeții ne rămân stelele amintirilor, care să ne aline durerea. Odihnească-se în pace!”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei.

Silvia Griciuc, preşedintele Asociaţiei „Ne trebuie speranţă”, a fost premiată de către Monitorul de Botoşani, în cadrul Galei „10 pentru Botoşani”. Gala a fost organizată cu prilejul împlinirii a două decenii de la apariţia cotidianului Monitorul de Botoşani. În cadrul Galei, alături de Silvia Griciuc, au fost premiate alte nouă personalităţi ale oraşului şi judeţului.

Silvia Griciuc s-a născut pe 5 septembrie 1947 la Dorohoi. A urmat liceul în Dorohoi, apoi Facultatea de Fizică la Universitatea  ,,Al. I. Cuza”, din Iaşi.
Din 1972 a predat fizică la Şcoala Generală 4 Dorohoi şi la Liceul Agricol din Şendriceni. Din 1975 s-a transferat la Botoşani, la Liceul de Construcţii, actualul Liceu “Elie Radu”, unde a predat până în octombrie 1999, când s-a pensionat.

Silvia Griciuc a condus Asociaţia „Ne trebuie speranţă” din anul 2002 

Din anul 2002 ea a condus Asociaţia “Ne trebuie speranţă”, a părinţilor copiilor cu Sindrom Down. A înfiinţat asociaţia pentru că ştia foarte bine problemele cu care se confruntă părinţii care au copii cu Sindrom Down, fiica ei, Alexandra, luptându-se cu aceeaşi suferinţă.

Pentru aceşti părinţi şi pentru copiii lor a luptat ani la rând. I-a căutat, i-a adunat, i-a primit pe toţi cei care aveau copii cu Sindrom Down, dar şi cu alte dizabilități şi se simţeau descumpăniţi şi descurajaţi. I-a înţeles pe toţi şi i-a ajutat cu sfaturi, cu susţinere morală, organizând manifestări în care au fost implicaţi copiii ce pentru societate înseamnă revoltător de puţin. Şi asta, pentru că viaţa a învăţat-o cât de mult înseamnă sprijinul acordat unui părinte care cu greu poate accepta dizabilitatea copilului său.

Deşi a plecat din această lume, Silvia Griciuc rămâne în sufletul tuturor celor care au cunoscut-o şi apreciat-o. „Drum lin spre Paradis, draga mea! Locul tău este printre îngeri. Dumnezeu să te ierte”, este unul dintre mesajele transmise la plecarea din această lume a unui om cu suflet mare, care s-a dedicat semenilor.

Dumnezeu să o odihnească în pace şi veşnică să-i fie amintirea!

Deja ai votat!