Vizitele rudelor în Spitalul Judeţean sunt în continuare interzise

Având în vedere prelungirea stării de alertă şi în contextul epidemiologic actual, la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Mavromati Botoşani se menţine interdicţia accesului vizitatorilor pe secţiile şi compartimentele spitalului. Decizia aparţine conducerii unităţii şi a fost comunicată în cursul zilei de joi.

În vederea limitării răspândirii COVID-19 conducerea SJU a luat măsuri privind vizitarea anumitor categorii de pacienți internați în Secţia ATI COVID şi NON-COVID, începând cu luna mai 2021.

În acest sens, sunt permise vizitele membrului familiei/aparținătorul legal al pacientului numai după aprobarea solicitării de către conducerea unității și cu acordul medicului curant.
În vederea asigurării protecţiei membrului familiei/aparţinătorului legal, vizita poate avea loc în următoarele condiţii: o singură persoană poate intra la pacient, o singură dată; timpul alocat vizitei este de maximum 15 minute; vizitatorul poartă echipament complet individual de protecţie asigurat cu titlu gratuit de către spital, conform metodologiei în vigoare; vizitatorul respectă toate măsurile sanitare care se impun; nu este permisă introducerea niciunui obiect în zona în care sunt îngrijiţi pacienţii cu COVD-19.

Membrul familiei/aparținătorul legal își va manifesta dorința de a vizita pacientul prin solicitarea scrisă adresată conducerii spitalului,care va cuprinde obligatoriu nume și prenume, date de contact, gradul de rudenie cu pacientul. Toate aceste măsuri sunt luate în contextual epidemiologic actual, iar pe măsură ce vor interveni noi prevederi legale acestea vor fi implementate în spital. „Suntem conştienţi că aceste limitări creează disconfort psihic şi emoţional, atât aparţinătorilor, cât şi pacienţilor, dar aceste măsuri se impun conform Planului de măsuri privind prevenirea apariţiei şi limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale”, a precizat economista Doina Caba, managerul general al SJU Mavromati.

Deja ai votat!