Cutii Easybox sparte în Botoşani (video)

Un sistem de cutii securizate Easybox a fost spart în noaptea zilei de miercuri spre joi, în municipiul Botoşani. Hoţul sau hoţii şi-au făcut de cap şi au avut timp să îşi şi aleagă ce să ia şi ce nu.

În Botoșani sunt nouă astfel de locaţii, patru dintre ele în staţii Peco, iar alte patru în aproierea unor magazine non stop sau cu sisteme proprii de supraveghere video. Cutiile sparte sunt, însă, situate pe strada Octav Onicescu, lângă un salon şi un cabinet stomatologic, iar traficul pe timpul nopţii este aproape inexistent în zonă. Un prilej numai bun pentru hoţi de a-şi încerca norocul. Cu o cagulă pe faţă, un bărbat a mers în dreptul camerei de supraveghere a sistemului Easybox şi a acoperit camera de supraveghere, după care şi-a început, nestingherit, activitatea. Au fost forţate mai multe cutii de depozitare, însă au fost luate doar două telefoane mobile şi un laptop. Restul produselor, probabil de valori prea mici, au fost lăsate în cutii.

Sesizarea către poliţie a fost făcută abia după 12 ore, de către şeful de depozit de la Botoşani, sistemul Easybox având câte un responsabil pe fiecare judeţ în parte. Potrivit unei prime estimări, prejudiciul făcut de hoţi a fost de peste 12.000 de lei. În această sumă intră şi produsele furate, dar şi daunele la cutiile forţate de către hoţi.

Anchetă deschisă de polițiști

Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor, o echipă de criminalişti ajungând la faţa locului pentru a face măsurători şi a lua amprente, precum şi imaginile de pe sistemul de supraveghere din zonă. „S-a înregistrat dosar sub aspectul comiterii infracțiunii de furt. Cercetările continuă pentru stabilirea împrejurărilor comiterii faptei și pentru identificarea autorilor și tragerea acestora la răspundere penală”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoşani.

Ce este Easybox

Easybox sunt cutii securizate, plasate în mai multe puncte din România şi din Botoşani unde sunt primite colete. Odată plasată comanda, beneficiarul primește un SMS cu un cod PIN, care va fi furnizat și pe adresa de e-mail. Odată ce ajuns la easyboxul în care a fost selectată livrarea, beneficiarul introduce codul PIN, iar una dintre ușile easybox se va deschide și astfel poate fi luat coletul.

Easybox este una dintre cele mai simple metode prin care îți poți ridica coletele, iar asta pentru că poți merge la easybox oricând ai timp, fără să fii condiționat de curier.

 

Deja ai votat!