33.4 C
Botoșani
miercuri, 28 iulie, 2021
AcasăLocalEmoţii pentru sute de cadre didactice botoşănene

Emoţii pentru sute de cadre didactice botoşănene

Pe 21 iulie va avea loc proba scrisă din cadrul Concursului naţional pentru ocuparea posturilor/catedrelor declarate vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar. Potrivit datelor centralizate de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, pentru concurs s-au înscris 654 de candidaţi, printre care 140 de educatoare şi 84 de învăţători. Alte discipline la care sunt zeci de candidaţi sunt: educaţie fizică şi sport – 65, limba şi literatura română – 58, limba engleză – 30, religie ortodoxă – 25, istorie – 23, matematică – 22.

În funcţie de disciplina la care vor da proba scrisă, candidaţii au fost repartizaţi în patru centre de examen, respectiv Şcoala 10, Şcoala „Grigore Antipa”, Colegiul Naţional „AT Laurian” şi Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”.

Accesul în centre se va face în intervalul orar 7:00 – 8:15. Proba scrisă începe la ora 9:00, candidaţii având la dispoziţie patru ore pentru redactarea lucrărilor.

Candidaţii eliminaţi din concurs nu primesc post în anul şcolar 2021 – 2022

Candidații care în timpul desfăşurării probei scrise sunt surprinşi copiind, transmițând soluții cu privire la subiecte sau având asupra lor materiale nepermise, sunt eliminați din examen pentru tentativă de fraudă, prin decizie motivată a preşedintelui comisiei din centrul de concurs. Aceeaşi măsură se aplică şi pentru orice altă tentativă de fraudă. Candidații eliminați din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă nu sunt repartizați pe posturi didactice/catedre în anul şcolar 2021-2022. Candidații care din motive de sănătate sunt obligați să părăsească sala de concurs pot solicita anularea lucrării. Cei care renunţă din proprie inițiativă la concurs pot solicita anularea lucrării, pe baza unei declarații şi pot părăsi sala după cel puțin două ore de la deschiderea plicului cu subiecte.

Primele rezultate vor fi afişate pe 27 iulie, iar rezultatele finale pe 3 august.

Deja ai votat!
se încarcă...

CELE MAI VIZUALIZATE

Copil răpus de o infecţie puternică

O fetiţă, în vârstă de doar nouă ani, transportată în stare critică la Bucureşti, a pierdut, din nefericire, lupta pentru viaţă. Organismul micuţei a...

Viață curmată în fața familiei

Un bărbat din județ şi-a pus capăt zilelor într-un mod cumplit. Originar din Costeşti, acesta a ales să moară în faţa propriei familii, punându-şi...