Rezultat în cazul morţii Alexandrei: nu a fost vina medicilor

Comisia de analiză a deceselor intraspitalicești care functioneaza la nivelul Spitalului Judetean de Urgență „Mavromati” Botoșani a făcut publice primele concluzii în cazul morții Alexandrei Pușcașu, mămica de 32 de ani din Botoșani care s-a stins în spital.

Potrivit acestei comisii, care a verificat documentele medicale, diagnosticul clinic pus de medicii spitalului în cazul morții tinerei mămici concordă cu examenul anatomopatologic. Alexandra Pușcașu a suferit un accident vascular cerebral masiv, care a fost cauza principală a decesului. Cu alte cuvinte, medicii nu au nicio vină în acest caz tragic.

„Pacienta a fost monitorizată şi s-au aplicat intervenţii terapeutice în concordanţă cu complexitatea cazului. Investigaţiile paraclinice efectuate evidenţiază AVC masiv, tulburări de coagulare, iar în data de 02.07.2021 ora 11.20 se declară decesul. Analizând datele clinice şi paraclinice, medicii prezenţi au arătat că simptomatologia prezentă, coroborată cu rezultatele paraclinice, indică CID care putea fi declanşat de o afecţiune supraacută şi imprevizibilă, cum este embolia cu lichid amniotic. Pentru acest caz, examenul macroscopic efectuat de Serviciul de medicină legală stabileşte concordanţă între datele clinice şi examenul anatomopatologic”, susţin reprezentanţii SJU Mavromati Botoşani.

Rezultatele comunicate nu sunt însă cele finale. Comisia se va întruni şi va analiza în continuare acest caz, iar pentru elaborarea Raportului Final se va solicita suplimentar diagnosticul şi rezultatele necropsiei şi a examenului microscopic.

Deja ai votat!