Scandal la intrarea pe stadion la primul meci cu spectatori (video)

Bucuria revenirii pe stadion, după aproape un an jumătate de interdicţii, a fost umbrită de setul de reguli impuse de autorităţi pentru ca spectatorii să poată fi prezenţi în tribune. Ignoranţa, din partea unora, speranţa că ar putea scăpa de vigilenţa celor de la poartă, din partea altora, au făcut ca debutul FC Botoşani în campionat în faţa propriilor suporteri să fie umbrit de unii suporteri care, fie nu au dorit să respecte toate prevederile, fie nu le-au înţeles.

Gruparea Mobilă a Jandarmeriei Bacău, polițiști, pompieri, cadre medicale, zeci de voluntari ai SVSU şi stewarzi botoșăneni au încercat să faciliteze intrarea pe stadion a suporterilor, care s-a făcut, însă, extrem de greoi. Cele aproape 4.000 de bilete, cât reprezintă 50% din capacitate, au fost puse în vânzare de echipa locală şi au fost epuizate aproape în întregime. Dorinţa fanilor botoşăneni de a reveni în tribune a fost mare, dar nu la fl de mare a fost şi capacitatea unora de a înţelege că pentru a ajunge în tribune era necesar să respecte o serie de reguli. Aşa cum s-a comunicat din urmă cu o lună şi cum au comunicat şi organizatorii, pe lângă bilet, la intrarea pe stadion spectatorii trebuiau să aibă mască şi să facă dovada schemei complete de vaccinare, a unui test negativ covid sau că au trecut prin boală.

Deşi porţile stadionului s-au deschis cu două ore mai devreme, tocmai pentru că accesul se face mult mai dificil, zeci de oameni se aflau în jurul startului partidei la porțile Stadionului Municipal cu bilete în mână, însă nu li se permitea accesul în interior pentru că fie nu aveau certificat de vaccinare sau dovada efectuării unui test, fie erau însoţiţi de copii mai mari de şapte ani, care u şi eu nevoie de un test.
Microbiștii reclamau însă că la casele de bilete li s-au vândut tichetele de intrare la partidă fără să li se ceară alte documente, ei înțelegând astfel că nu mai trebuie să prezinte vreun alt act la intrarea pe arenă.

Verificările au fost însă la sânge, iar cordoane de jandarmi, pompieri și polițiști locali au controlat fiecare document şi fiecare spectator în parte.
O parte dintre aceştia îşi cereau banii înapoi, alţii le cereau revoltaţi şi organizatorilor dovada vaccinării, fără a reuşi, însă, să intre pe stadion.

 

Deja ai votat!