Lucrări verificate de primarul Cosmin Andrei

Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, a vizitat ieri câteva şantiere din oraş. Edilul a verificat stadiul lucrărilor pe aleea din Calea Națională, unde se va turna asfalt și se vor amenaja locuri de parcare, Strada Cornișa, parcarea de pe Bulevardul Mihai Eminescu  – Casa Tineretului și Strada Plopilor, unde se execută șanțuri și rigole pentru preluarea apelor pluviale. În urma discuţiilor cu reprezentanţii firmei care execută lucrările şi cu funcţionarii din cadrul Direcţiei Edilitare, primarul a concluzionat că aceste lucrări sunt în grafic.

Tot ieri, Cosmin Andrei a fost și pe strada Nicolae Iorga, ce va intra în reabilitare imediat ce vor fi obținute toate avizele. Pe tronsonul de la intersecţia cu strada Dimitrie Rallet şi până la sensul giratoriu de pe strada Bucovina vor fi scoase dalele cu șinele de tramvai, se vor lărgi benzile de circulație, se vor reabilita trotuarele, vor fi amenajate locuri de parcare şi va fi asfaltată strada.

Unii botoşăneni au ţinut să-i prezinte edilului şi alte probleme din oraş. „Sunt multe trotuare de făcut în oraş, exemplu: trotuarul din faţa Bisericii Vovidenia, trotuarul din faţa Bisericii Sfântul Ioan etc. Nu se poate circula cu căruţul pentru copii”, „Dar strada Verona nu o asfaltați, dacă tot ați asfaltat strada Iuliu Maniu?”, „Trebuie pregătite și canalizările pentru că s-ar putea să avem inundații ca-n Germania, unde a crescut râul Rin cu opt metri! Am văzut pe Calea Națională Nr 263 la Podul de Piatră, în intersecție la bazar, autogară, apă ce nu putea să fie preluată de canalizare!”, sunt mesajele transmise edilului.

Deja ai votat!