Pregătiri pentru hramul Bisericii „Sfântul Ilie – Dealu Mare

Enoriaşii din parohia „Sfântul Ilie” – Dealu Mare se pregătesc de o mare sărbătoare. Pentru această parohie, 20 iulie reprezintă un moment de mare bucurie și de frumoase împliniri, pentru că este ziua în care îl cinstesc pe Sfântul Ilie, ocrotitorul și mijlocitorul înaintea tronului Sfintei Treimi.

În acest an, cu binecuvântarea ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, vor fi aduse spre cinstire moaștele Sfântului Nectarie de Eghina și ale Sfinților Epictet și Astion, de la Mănăstirea Sfânta Treime, din localitatea Știubieni. Racla cu Sfintele Moaște va fi adusă duminică, 18 iulie, ora 17:00 și va fi depusă în biserica parohiei pentru închinarea credincioșilor, până pe 21 iulie, ora 10:00.

Cu acest prilej, ne amintim de multele binecuvântări pe care Bunul Dumnezeu, pentru rugăciunile Sfântului Ilie, le-a dăruit bisericii, localității și familiilor noastre. Recunoștința noastră se îndreaptă și către toți binefăcătorii bisericii noastre care ne-au fost alături în lucrările și activitățile pe care parohia noastră le desfășoară, începând cu anul 2006.

Mulțumirile noastre se îndreaptă către toți enoriașii care ne-au ajutat la buna organizare a hramului, credincioșilor și binefăcătorilor care au contribuit la zidirea și înfrumusețarea celor două biserici ale parohiei noastre”, au transmis reprezentanţii parohiei.

Programul liturgic prilejuit de această sărbătoare este următorul:

Duminică, 18 iulie, ora 17:00 – Slujba de sfințire a apei, Acatistul Sfântului Nectarie și Taina Sfântului Maslu

Luni, 19 iulie, ora 17:00 – Vecernia Mare a hramului unită cu Litia, săvârșită de un sobor de preoți din zona municipiului Dorohoi

Marţi, 20 iulie, ora 8:00 – Slujba Utreniei, Acatistul Sfântului Ilie și Sfânta Liturghie, Slujba de pomenire a ctitorilor și a celor adormiți.

 

Deja ai votat!