Braconieri prinși de polițiști cu zeci de kilograme de pește

Pe 17 iulie 2021, în jurul orei 06:00, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au oprit pentru control, pe Drumul Județean DJ 292 , în localitatea Petricani, un atelaj hipo, condus de un bărbat de 42 de ani, din comuna Vorniceni.

În urma verificărilor efectuate, în atelaj a fost identificată cantitatea de 76 de kg de pește, pentru care bărbatul nu deținea documente legale de proveniență.

Din cercetări a rezultat faptul ca bărbatul, în timpul nopții, ar fi amplasat plase monofilament într-un iaz din localitatea Hănești iar ulterior le-a scos din iaz împreună cu peștii prinși în acestea.

“Întreaga cantitate de pește a fost confiscată”, a precizat agent primcipal Delia Nenișcu, purtătorul de cuvânt al IPJ Botoșani.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de deținere și transport, fără documente legale a peștelui, deținerea sau folosirea la pescuit, de către persoanele neautorizate, a năvoadelor sau a altor tipuri de unelte de pescuit comercial și furt calificat.

Deja ai votat!