Ambulanţă chemată din cauza unui vegetarian

Cadrele medicale de la Ambulanţă au avut de răspuns zilele trecute unui caz inedit. Astfel, o femeie din oraş a apelat serviciul 112 spunând că fiul său, în vârstă de 16 ani, era slăbit, nu mânca şi are nevoie de ajutor specializat. Crezând că este vorba despre o urgenţă medicală, la faţa locului a fost trimis un echipaj cu asistent. Doar că, în realitate, băiatul femeii nu avea nimic. Aceasta abia se întorsese din Grecia, unde este plecată la muncă şi i s-a părut că fiul ei este prea slab şi nu se alimentează corect. Cu câteva zile înainte presupunerile femeii au fost alimentate şi de profesorii copilului, care i-au reproşat acesteia că era prea slab.

Când au ajuns la faţa locului, însă, cadrele medicale l-au găsit pe băiat certându-se cu mama lui căreia încerca să-i explice că nu era nimic în neregulă cu el. „Minorul era calm şi ne explica şi nouă şi mamei că nu are nimic, doar că nu doreşte să mănânce carne. Ne-a spus că este vegetarian, nu îi place carnea. A spus că este primul pe clasă la învăţătură, nu bea, nu fumează, dar nu îi place carnea şi nu înţelege de ce ar trebui să meargă cu noi la spital, pentru că nu se simţea rău”, a spus un ambulanţier din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani.

Pentru că la faţa locului ajunsese şi un echipaj de poliţie, oamenii legii au legitimat-o pe femeie şi i-au spus că este pasibilă de amendă pentru apelare nejustificată a serviciului 112. Singurul motiv pentru care a primit avertisment a fost, însă, faptul că minorul însuşi i-a rugat pe poliţişti să nu o amendeze pe mama sa.

Deja ai votat!