Revizuirea proiectului vizând extinderea Cimitirului Eternitatea se apropie de final

Municipalitatea botoşăneană va organiza în acest an licitaţie pentru desemnarea constructorului care să amenajeze o primă parcelă în extinderea Cimitirului Eternitatea. Practic, s-a stabilit că vor fi alocate fonduri de la bugetul local pe parcursul a trei ani pentru această investiţie.

Viceprimarul Bogdan Buhăianu a declarat că revizuirea proiectului tehnic se apropie de final. „Din păcate, proiectul iniţial, care s-a făcut, într-adevăr, conform unui caiet de sarcini, nu corespundea din punct de vedere tehnic unor soluţii eficiente. Era un proiect foarte scump, în valoare de 3,3 milioane de euro. Noi ne-am propus să-l eficientizăm, să-l aducem la o valoare de aproximativ 1,3 milioane de euro, cu schimbarea unor soluţii tehnice”, a explicat edilul.

Potrivit acestuia, proiectantul lucrează fără bani, deoarece municipalitatea nu poate plăti acelaşi proiect de două ori. „Ar fi dublă finanţare. Ca să reluăm proiectarea, ar dura mult şi ar fi probleme. În bugetul pe acest an avem 100.000 de euro şi vom organiza licitaţie pentru o primă parcelă”, a explicat Bogdan Buhăianu.

„Botoşaniul nu va mai avea probleme în următorii ani în privinţa locurilor de veci”

Prin amenajarea unor locuri de veci pe unele alei de pământ, s-a rezolvat criza locurilor de veci. „Vom sistematiza foarte bine acel cimitir şi Botoşaniul nu va mai avea probleme în următorii ani în privinţa locurilor de veci”, a concluzionat Bogdan Buhăianu.

În noul cimitir de lângă Eternitatea vor fi ridicate o capelă, dar şi o casă praznicală, însă, prioritară rămâne amenajarea zonei pentru locurile de veci.

Pentru a uni Cimitirul Eternitatea cu extinderea acestuia va fi realizat un pod pentru pietoni şi maşini, iar râpa din zonă va fi securizată cu gabioane (ansamblu din sârmă umplut cu pietriș care servește la stabilizarea unor maluri – n.r.).

Extinderea Cimitirului Eternitatea va fi realizată pe un teren de şapte hectare, primit de municipalitate de la Ministerul Agriculturii. În primă fază, se ia în calcul amenajarea de locuri de veci pe cinci hectare. Zona va fi parcelată, estimându-se că vor putea fi asigurate peste 6000 de locuri de înhumare.

Deja ai votat!