sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTRevizuirea proiectului vizând extinderea Cimitirului Eternitatea se apropie de final

Revizuirea proiectului vizând extinderea Cimitirului Eternitatea se apropie de final

Municipalitatea botoşăneană va organiza în acest an licitaţie pentru desemnarea constructorului care să amenajeze o primă parcelă în extinderea Cimitirului Eternitatea. Practic, s-a stabilit că vor fi alocate fonduri de la bugetul local pe parcursul a trei ani pentru această investiţie.

Viceprimarul Bogdan Buhăianu a declarat că revizuirea proiectului tehnic se apropie de final. „Din păcate, proiectul iniţial, care s-a făcut, într-adevăr, conform unui caiet de sarcini, nu corespundea din punct de vedere tehnic unor soluţii eficiente. Era un proiect foarte scump, în valoare de 3,3 milioane de euro. Noi ne-am propus să-l eficientizăm, să-l aducem la o valoare de aproximativ 1,3 milioane de euro, cu schimbarea unor soluţii tehnice”, a explicat edilul.

Potrivit acestuia, proiectantul lucrează fără bani, deoarece municipalitatea nu poate plăti acelaşi proiect de două ori. „Ar fi dublă finanţare. Ca să reluăm proiectarea, ar dura mult şi ar fi probleme. În bugetul pe acest an avem 100.000 de euro şi vom organiza licitaţie pentru o primă parcelă”, a explicat Bogdan Buhăianu.

„Botoşaniul nu va mai avea probleme în următorii ani în privinţa locurilor de veci”

Prin amenajarea unor locuri de veci pe unele alei de pământ, s-a rezolvat criza locurilor de veci. „Vom sistematiza foarte bine acel cimitir şi Botoşaniul nu va mai avea probleme în următorii ani în privinţa locurilor de veci”, a concluzionat Bogdan Buhăianu.

În noul cimitir de lângă Eternitatea vor fi ridicate o capelă, dar şi o casă praznicală, însă, prioritară rămâne amenajarea zonei pentru locurile de veci.

Pentru a uni Cimitirul Eternitatea cu extinderea acestuia va fi realizat un pod pentru pietoni şi maşini, iar râpa din zonă va fi securizată cu gabioane (ansamblu din sârmă umplut cu pietriș care servește la stabilizarea unor maluri – n.r.).

Extinderea Cimitirului Eternitatea va fi realizată pe un teren de şapte hectare, primit de municipalitate de la Ministerul Agriculturii. În primă fază, se ia în calcul amenajarea de locuri de veci pe cinci hectare. Zona va fi parcelată, estimându-se că vor putea fi asigurate peste 6000 de locuri de înhumare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
1.7 ° C
4.6 °
1 °
93 %
0.6kmh
10 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
8 °
mar
12 °
mie
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doina Federovici, de la începutul primăverii, când încă nu știa că anunțase cu patru ani înainte că nu va candida decât pentru un mandat.

EDITORIAL

Idioțenia cu armata obligatorie este o temă foarte dragă atât românașilor de rând, cât și politicienilor, iar în ultima vreme discuțiile pe marginea subiectului...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...