Doliu în cultura botoșăneană. Un renumit poet s-a ridicat la ceruri

Cultura botoșăneană este în doliu după ce poetul și învățătorul Vasile Zetu s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut în această dimineață de scriitorul Adrian Alui Gheorghe, printr-o postare pe o rețea de socializare.

„A plecat Vasile ZETU. Omul și poetul. Un suflet ca o candelă în care uleiul înmiresmat era poezia. A suferit. Dar mai mult, a suferit pentru suferința celorlalți. Dumnezeu să te primească în palma Lui, dragă Vasile!”, a transmis scriitorul.

Poetul Vasile Zetu s-a născut la 17 ianuarie 1949 în Dersca, judeţul Botoşani și din anul 1971 a fost învăţător la Crucea, judeţul Suceava. Printre creațiile sale se află „Cronica”, „Tribuna”, „Amfiteatru”, „Convorbiri literare”, „Bucovina literară”, volumele Roua lăuntrică (psalmi), ediţie bilingvă, română şi franceză, Umbra sufletului, Siaj pe o lacrimă, Sub un maldăr de lună.

Acesta a fost membru al Societăţii Scriitorilor Bucovineni, din 2001, şi al Uniunii Scriitorilor din România, din 2006, dar şi membru fondator al Asociaţiei Scriitorilor şi Artiştilor din Ţinutul Dornelor.

Dumnezeu să-l odihnească!

Deja ai votat!