Marius Rogojinschi, numit preşedintele comisiei care va acorda finanţări nerambursabile

Întruniţi astăzi, 20 iulie, în şedinţă extraordinară, consilierii municipali botoşăneni au modificat componenţa comisiei de evaluare a proiectelor depuse de ONG-urile care solicită finanţări nerambursabile. Modificarea a fost impusă de faptul că preşedintele comisiei, viceprimarul Liviu Toma este în concediu până la finele acestei luni şi trebuie parcurs calendarul de evaluare a acestor proiecte.

Din partea grupului de consilieri PSD a fost propus consilierul Marius Rogojinschi. Fiind vot la persoană, a fost aplicată procedura votului secret, 13 consilieri votând pentru şi doi împotrivă. La şedinţă au participat 15 consilieri, ceilalţi fiind învoiţi, tot prin votul colegilor din deliberativul local.

Fondurile alocate în acest an pentru activităţi non-profit de interes local sunt de 550.000 de lei, dintre care 300.000 de lei pentru sport, 150.000 de lei pentru activităţi culturale şi 100.000 de lei pentru activităţi din domeniul social.

Municipalitatea a primit 16 proiecte

Au fost depuse 16 proiecte de către: Asociaţia „Buzzmedia”, Uniunea Vatra Românească, Club Sportiv „Gi-Fun” Orăşeni, CS Real Taekwondo, ACS Autoracing Club, Asociaţia Judeţeană de Atletism, Asociaţia Sportivă Ecologistul, Asociaţia Culturest, Fundaţia Naţională Dezvoltare Comunitară, Club Sportiv Ardex, Asociaţia Judeţeană a Profesorilor de Limba şi Literatura Română, Asociaţia Fotbal Club Botoşani, Asociaţia Judeţeană Sportul Pentru Toţi, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret, Asociaţia „Scut Botoşănean” şi Adrian Alupoaie.

Proiectele urmează să fie evaluate de către comisia desemnată de Consiliul Local. Îmi doresc ca aceste proiecte să fie benefice pentru municipiul Botoşani pentru că acesta este scopul finanţărilor nerambursabile”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Calendarul sesiunii de acordare a finanţărilor nerambursabile este următorul:

26 iulie: evaluarea conformităţii administrative şi a eligibilităţii solicitanţilor

26 iulie: comunicarea rezultatelor

27 – 29 iulie: depunerea contestaţiilor

30 iulie – 5 august: soluţionarea contestaţiilor şi comunicarea rezultatelor

6 – 9 august: evaluarea tehnico financiară a propunerilor de proiecte

9 august: comunicarea rezultatelor

10 – 12 august: depunerea contestaţiilor cu privire la rezultatul evaluării tehnico-financiare

13 – 19 august: soluţionarea contestaţiilor

19 august: comunicarea rezultatelor finale.

Potrivit reprezentanţilor primăriei, criteriul de acordare a acestor finanţări nerambursabile este reprezentat de punctajul obţinut. Desemnarea propunerilor de proiecte câştigătoare se va face în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut, în limita sumelor alocate pentru fiecare domeniu în parte.

Deja ai votat!