Premii decernate la Gala UNITER

Luni, 19 iulie, a avut loc Gala Premiilor UNITER în cadrul căreia au fost decernate premiile de către jurați. La Premiile UNITER a fost nominalizată și actrița botoșăneancă Alexandra Vicol, la categoria cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolul Fundă din spectacolul „Portugalia” de Zoltán Egressy, regizat de Vladimir Anton. Chiar dacă nu a obținut premiul, această nominalizare reprezintă o premieră pentru Teatrul „Mihai Eminescu”, Alexandra Vicol fiind singura actriță din istoria teatrului care obține o astfel de nominalizare la Premiile UNITER.

„A fost emoționant și neașteptat de frumos. M-am bucurat foarte mult să fiu acolo cu toată lumea bună a teatrului. Eu m-am bucurat de experiență. Premiul dacă era să fie ar fi fost un bonus la tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă, dat fiind faptul că am fost nominalizată și că am putut să particip la această gală. Pentru mine este mai mult decât onorant. Seara a decurs foarte frumos: intrarea pe covorul roșu, interviul, pozele de la panou, iar apoi Gala propriu-zisă. E prima nominalizare dată de juriu din istoria Teatrului <Mihai Eminescu>”, a declarat actrița Alexandra Vicol.

Gala Premiilor UNITER este unul dintre cele mai importante programe ale Uniunii, inițiat și coordonat de Ion Caramitru. Aceasta se desfășoară anual, încă din 1991, acordând distincțiile Uniunii pentru fiecare an calendaristic încheiat. Decernarea premiilor se face după principiul nominalizărilor stabilite de un juriu de selecție. Dintre aceste nominalizări, un alt juriu decide, în seara Galei, prin vot secret, câștigătorul fiecărui premiu.

Deja ai votat!