Weekend cu spectacole la Teatrul „Eminescu”

Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” vor pune în scenă, în acest weekend, două spectacole deosebite. Astfel, sâmbătă, 24 iulie, la ora 18.00 va fi pusă în scenă, la Casa Tineretului, comedia „Bani din cer” de Ray Cooney. Regia artistică şi coloana sonoră îi aparţin lui Alexandru Vasilache, iar scenografia este semnată de Mihai Pastramagiu.

Din distribuţie fac parte actorii Daniela Bucătaru, Sorin Ciofu, Ioan Crețescu, Gheorghe Frunză, Petronela Chiribuţă, Răzvan  Amitroaei, Vali Popa şi Petruț Butuman.

„Orice situație de acest fel te învață ceva, te reface!” Spectacolul „BANI DIN CER ” este o comedie spumoasă în care răsturnările de situaţie, încărcătura de minciuni, acumularea de personaje – surpriză, rafinamentul comicului de limbaj, contrastul dintre adevărata faţă a protagoniştilor şi ceea ce se consideră ei a fi, multitudinea de tipologii – toate converg spre o succesiune ameţitoare de situaţii comice, au transmis reprezentanții Teatrului.

 Duminică, „Îmbătați de dragoste”

Duminică, 25 iulie, începând cu ora 18.00 , la Casa Tineretului, va fi pusă în scenă piesa „Îmbătaţi de dragoste”, după  Pierre de Marivaux. Regia artistică şi muzica îi aparţin lui Alexandru  Vasilachi, scenografia lui Mihai Pastramagiu, coregrafia Victoriei Bucun, în timp ce asistent de regie este Sorin Ciofu.

Din distribuţie fac parte actorii Cezar Amitroaei, Petruţ Butuman, Silvia Răileanu, Sorin Ciofu, Lidia  Uja şi Răzvan  Amitroaei.

„Un joc al dragostei, doar aparent inofensiv, pune o problem cât se poate de serioasă și veche de când e lumea: într -o căsnicie, e mai importantă zestrea sau omul? Să fie adevărat că haina-l face pe om? Se poate interzice dragostea pe motiv de apartenență la paliere sociale diferite? Este loc, în sufletul atât de zbuciumat al omului, și pentru dragoste și pentru rațiune, sau dragostea-i oarbă și rațiunea rece precum gheața? Încap – și dragostea și rațiunea – în același suflet? Îmbătați-vă de dragoste! Dar nu uitați și de următoarea etapă, cea a prieteniei și a prețuirii sincere!”, au transmis reprezentanții instituției.

Pentru ambele spectacole biletele costă 30 de lei şi 15 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Acestea se găsesc la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, tel 0231 510 970 sau 0735 779 821, program: 10.00 – 18.00, de marți până vineri, iar sâmbătă și duminică între 16.00 – 18.00. De asemenea, acestea pot fi cumpărate şi online de aici

Deja ai votat!