spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăLocal BTDefinitivat 2021 - Rata de promovare la nivelul judeţului este de 73,47...

Definitivat 2021 – Rata de promovare la nivelul judeţului este de 73,47 %

73,47 % dintre cadrele didactice botoşănene care au susţinut proba scrisă din cadrul Examenului naţional de definitivare în învăţământ au fost declarate promovate. Rezultatele au fost afişate astăzi, 21 iulie. Anul trecut, la acest examen s-a înregistrat o rată de promovare de 60,93 %. Rata naţională de promovare la acest examen este de 72,9%, anul trecut fiind declaraţi promovaţi 69,17% dintre candidaţi.

Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 108 de candidați cu medii între 8 și 10. Precizăm că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minim media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului”, a declarat Ana Maria Loghin, inspector şcolar şi purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean.

La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 147 de candidați. Dintre aceștia, nouă candidați s-au retras după primirea subiectelor. Astfel, din totalul celor 147 de candidaţi cu lucrări evaluate, 108 de candidați au obținut note între 8 şi 10. Patru candidaţi au reuşit performanţa de a primi nota maximă. Aceştia sunt: Elena Gianina Pădurariu, Larisa Precob, Cornelia Radiş (educatoare) şi Ioan Radiş, profesor de religie. Totodată, alţi 19 candidaţi au au note între 9,50 și 9,99. De asemenea, 37 de candidați au avut note între 5 și 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba scrisă doi candidați.

Rezultatele finale vor fi anunţate pe 28 iulie

La nivel naţional, din 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 4.156 au obținut note situate pe segmentul 8 – 10. Dintre aceștia, 187 au fost notați cu 10, iar 701 au primit note între 9,50 și 9.99. De asemenea, 3.232 de candidați au avut note între 5 și 7,99. Cu note sub 5 au încheiat proba 543 de candidați.

Conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, contestațiile se depun la centrele de examen, astăzi, 21 iulie și joi, 22 iulie. Rezultatele finale vor fi publicate în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, pe 28 iulie.

Acest examen este important deoarece cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10 °
8.2 °
97 %
1.3kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
15 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...