Dublă lansare de carte la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”

Sala de lectură a Bibliotecii Județene ,,Mihai Eminescu” din Botoșani va găzdui joi, 22 iulie, începând cu ora 16.00, o dublă lansare de carte. Este vorba de lansarea a două cărți, semnate de Laurențiu C. Maftei, respectiv, un volum de poezii/poeme selectate, sub titlul ,,Herghelia din cuvinte”, scrise de-a lungul vremii, și o carte de buzunar ,,Epigrame de saloane”.

Cronica cărții, scrisă de Conf.univ.dr.Paul Gorban, membru al Uniunii Scriitorilor din România, este cuprinsă în Revista ieșeană ,,Semnal” nr.11 la pag.31, din luna Aprilie 2021, sub egida Editurii ,,Cartea Românească Educațional”.

,,Laurențiu C. Maftei practică o altă versiune a timpului trăit, a timpului scris,
fiind mai curând un poet solitar, care se încadrează prin structura lui lirică și
tematică, în rândul marilor orfici, de factură neoclasică, preocupați atât de formă, cât și de conținutul produsului liric…..majoritatea poemelor ce construiesc acest volum, sunt scrise în acest registru ca și când poetul, iubitor al sunetului și al cuvântului potrivit, ar pune în vedere o arhitectură a spiritului cult…poezia curge asemeni unei coloane sonore, care este îmbogățită pe de o parte de imagine – vizualul figurilor de stil – pe de altă parte de idee”, a transmis Paul Gorban, în cronica cărții ,,Herghelia din cuvinte”.

Laurențiu C. Maftei este născut la Ștefănești, Județul Botoșani și în 2015 a lansat ,,Monografia orașului Ștefănești”, ca o dovadă de iubire a față de localitățile unde a copilărit, dar și a preocupării sale în decenii, pentru istoria medievală și nu numai.

„Credem că publicul va fi încântat de poemele cuprinse în această carte, iar noi am aflat că, autorul mai are în pregătire încă un volum, ce poate fi lansat până la sfârșitul anului 2021. Îi urăm succes deplin și public numeros, în toate acțiunile culturale”, au transmis reprezentanții instituției.

Deja ai votat!