Negocieri pentru cumpărarea unui teren transformat în stradă (video)

Municipalitatea botoşăneană va face demersuri pentru cumpărarea unui teren din Zona Industrială, transformat în cale de acces către locuinţele de pe strada Veteranilor. Practic, se doreşte finalizarea negocierilor care au început în urmă cu câţiva ani cu proprietarul acelui teren. În şedinţa de ieri, consilierii municipali au schimbat componenţa comisiei de negociere.

În raportul de specialitate din proiectul de hotărâre se arată că pe acest teren a fost amenajată o cale de acces care deservește un număr mare de gospodării, în sensul că locuitorii din strada Veteranilor, pentru a ajunge în strada Manolești Deal, nu mai folosesc ruta ocolitoare pe strada Pacea, ci terenul în suprafață de 1.073 de metri pătraţi din prelungirea străzii Veteranilor. „Imobilul teren care se intenționează a fi achiziționat va fi destinat realizării de investiții de interes local, respectiv extinderea străzii Veteranilor până la Manolești Deal”, se mai arată în raport.

„Vrem să deblocăm această situaţie care persistă de foarte mult timp”

Suntem în impas cu un privat care deține o stradă în municipiul Botoșani, vrem să deblocăm această situație care persistă de foarte mult timp. Pentru această suprafață de teren în trecut s-au cheltuit și sume reprezentând chirie pentru acest teren. Vreau să vă asigur că, în urma negocierilor, venim tot în Consiliul Local pentru a aproba prețul de cumpărare a acestui teren și, dacă nu veți fi de acord, puteți vota în consecință”, le-a spus consilierilor Cosmin Andrei, primarul municipiului.

Potrivit edilului, există două expertize pentru acel teren, una făcută de primărie şi cealaltă de proprietarul terenului, însă este o diferenţă considerabilă între valorile stabilite de experţi.

Suntem în continuare amenințați că poate bloca acest drum, strada Veteranilor, despre asta este vorba. O problemă veche a Primăriei Botoșani. Și ne vom trezi cu cetățenii care nu mai pot ajunge pe proprietățile pe care le dețin acolo. Și vă rog să ne dați acest mandat, să venim cu un rezultat în fața dumneavoastră, pe care îl puteți sau nu, dar măcar să încercăm să negociem, dincolo de limitele pe care le putem impune, prin proiectul de hotărâre de Consiliu Local, garantându-vă că vom reprezenta corect interesele Primăriei și vom încerca să obținem un preț cât mai bun”, a mai spus Cosmin Andrei.

Proiectul a fost votat, comisia care va fi prezidată de Cosmin Andrei primind undă verde pentru continuarea negocierilor.

Deja ai votat!