spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTNegocieri pentru cumpărarea unui teren transformat în stradă (video)

Negocieri pentru cumpărarea unui teren transformat în stradă (video)

Municipalitatea botoşăneană va face demersuri pentru cumpărarea unui teren din Zona Industrială, transformat în cale de acces către locuinţele de pe strada Veteranilor. Practic, se doreşte finalizarea negocierilor care au început în urmă cu câţiva ani cu proprietarul acelui teren. În şedinţa de ieri, consilierii municipali au schimbat componenţa comisiei de negociere.

În raportul de specialitate din proiectul de hotărâre se arată că pe acest teren a fost amenajată o cale de acces care deservește un număr mare de gospodării, în sensul că locuitorii din strada Veteranilor, pentru a ajunge în strada Manolești Deal, nu mai folosesc ruta ocolitoare pe strada Pacea, ci terenul în suprafață de 1.073 de metri pătraţi din prelungirea străzii Veteranilor. „Imobilul teren care se intenționează a fi achiziționat va fi destinat realizării de investiții de interes local, respectiv extinderea străzii Veteranilor până la Manolești Deal”, se mai arată în raport.

„Vrem să deblocăm această situaţie care persistă de foarte mult timp”

Suntem în impas cu un privat care deține o stradă în municipiul Botoșani, vrem să deblocăm această situație care persistă de foarte mult timp. Pentru această suprafață de teren în trecut s-au cheltuit și sume reprezentând chirie pentru acest teren. Vreau să vă asigur că, în urma negocierilor, venim tot în Consiliul Local pentru a aproba prețul de cumpărare a acestui teren și, dacă nu veți fi de acord, puteți vota în consecință”, le-a spus consilierilor Cosmin Andrei, primarul municipiului.

Potrivit edilului, există două expertize pentru acel teren, una făcută de primărie şi cealaltă de proprietarul terenului, însă este o diferenţă considerabilă între valorile stabilite de experţi.

Suntem în continuare amenințați că poate bloca acest drum, strada Veteranilor, despre asta este vorba. O problemă veche a Primăriei Botoșani. Și ne vom trezi cu cetățenii care nu mai pot ajunge pe proprietățile pe care le dețin acolo. Și vă rog să ne dați acest mandat, să venim cu un rezultat în fața dumneavoastră, pe care îl puteți sau nu, dar măcar să încercăm să negociem, dincolo de limitele pe care le putem impune, prin proiectul de hotărâre de Consiliu Local, garantându-vă că vom reprezenta corect interesele Primăriei și vom încerca să obținem un preț cât mai bun”, a mai spus Cosmin Andrei.

Proiectul a fost votat, comisia care va fi prezidată de Cosmin Andrei primind undă verde pentru continuarea negocierilor.

Deja ai votat!
Botoșani
câțiva nori
10.1 ° C
12.7 °
10 °
86 %
1.8kmh
13 %
joi
19 °
vin
9 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
15 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

E bine să conduci verde cu mașina electrică, dar nu strică să fii și prevăzător.

EDITORIAL

Nu am idee câtă lume cunoaște pilda cu broscuța surdă și, de aceea, pentru a fi sigur că voi fi înțeles așa cum trebuie...

EPIGRAMA ZILEI

Foaie verde și-o sipică, Badea are ... leafa mică Dar spune la orișicare Că eu am ... poșeta mare! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...