Se pregăteşte terenul pentru pavelele 3D pe Bulevardul Mihai Eminescu (video)

Astăzi, 21 iulie, muncitorii firmei care are contract cu municipalitatea botoşăneană pe întreţinere şi reparaţii străzi au început lucrările la trotuarul de pe Bulevardul Mihai Eminescu, tronsonul delimitat de străzile Octav Onicescu şi George Enescu. Pavelele de granit care sunt bune sunt scoase pentru a fi folosite pe Pietonalul Transilvaniei. Lucrările au început din zona Liceului Teoretic „Grigore Antipa”. Deschiderea şantierului presupune şi restricţionarea parcării maşinilor, lângă trotuarul care a intrat în reabilitare.

Aşa după cum a anunţat primarul Cosmin Andrei, pe trotuar vor fi puse pavele 3D. „Va fi o lucrare foarte frumoasă şi durabilă”, a dat asigurări primarul.

Reabilitarea acelui tronson nu mai putea fi amânată deoarece multe pavele sunt sărite sau crăpate şi zona arată ca după bombardament. Asta şi din cauza maşinilor care au fost parcate pe trotuar.

Soluţie tehnică schimbată la câţiva ani

În ultimii ani, edilii au tot schimbat soluţia tehnică la acel trotuar. Astfel, la reabilitarea Bulevardului Eminescu, pe trotuar a fost pus beton amprentat, care nu a rezistat iernii 2008- 2009. Au urmat alte lucrări, betonul amprentat fiind înlocuit cu plăci din granit, aduse din China. Acum vor fi puse pavele 3D, efectul tridimensional fiind creat de forma pavelelor, dar şi de un joc complex de culori.

În toamna anului 2019, au fost scoase şi pavelele de pe Bulevardul Eminescu, tronsonul delimitat de străzile Marchian şi Octav Onicescu. În locul pavelelor a fost turnat asfalt.

 

Deja ai votat!