spot_img
marți, aprilie 23, 2024
AcasăLocal BTJudețul primește peste 8 milioane de lei pentru localitățile afectate de inundații

Județul primește peste 8 milioane de lei pentru localitățile afectate de inundații

Proiectul de hotărâre de guvern realizat de Instituția Prefectului pentru solicitarea fondurilor necesare în Botoșani, în vederea acoperirii pagubelor făcute de inundațiile din luna iunie, a fost aprobat de Guvernul Cîțu.

Guvernul a alocat peste 8 milioane de lei pentru localitățile afectate de inundațiile din luna iunie. Fondurile au fost alocate în urma evaluărilor făcute în întreg județul de comisiile mixte formate din ordinul prefectului Dan Nechifor.

Specialiști din diverse instituții cu atribuții în constatarea și evaluarea pagubelor suferite de infrastructura rutieră afectată de aluviunile pluviale s-au deplasat în toate cele 29 de unități administrative pentru a verifica și a centraliza nevoile de fonduri cu ajutorul cărora să se repare ceea ce au stricat ploile.

Drumuri sătești, comunale și de exploatare, străzi, șanțuri dalate, sisteme de scurgere a apei de ploaie sunt principalele obiective vizate de alocările financiare. În lista unităților administrativ-teritoriale sunt Municipiul Botoșani, orașul Ștefănești și 27 de comune botoșănene.

Prefectul Dan Nechifor ține să atragă atenția asupra faptului că, așa cum inundațiile nu țin cont de culoarea politică a primarilor din comune și orașe, nici măsurile de reparație nu trebuie să țină cont de criterii politice, iar prezenta alocare bugetară este o dovadă în acest sens. ”Este inacceptabil și ilegal să aloci fonduri și să repari drumuri în funcție de partidul primarului, iar această practică s-a folosit mandat după mandat la Consiliul Județean. Într-un județ în care drumurile sunt atât de proaste, este inacceptabil să procedezi astfel. Banii pentru astfel de capitole strategice în dezvoltarea județului, acolo unde nevoile botoșănenilor sunt cele mai mari,trebuie alocați pe alte considerente decât cele politice”, a declarat prefectul Dan Nechifor.

Hotărârea de guvern privind fondurile pentru reparațiile pagubelor făcute de ploi a fost explicată de premierul Florin Cîțu, după ședința de guvern de miercuri, 21 iulie, context în care primul ministru a arătat că o altă serie de fonduri urmează a fi aprobată pentru refacerea școlilor afectate de inundațiile din ultima perioadă. Printre acestea se află și o școală din județul Botoșani, mai exact din localitatea Scutari, comuna Mileanca. Conform datelor transmise de Daniel Botezatu, inspectorul școlar general, clădirea avea anterior o serie de probleme care acum, pe fondul ploilor, s-au acutizat. O documentație în acest sens va fi realizată la nivelul Instituției Prefectului și trimisă către București pentru solicitarea fondurilor necesare reparațiilor.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.9 ° C
10.4 °
9.4 °
86 %
2.2kmh
100 %
mar
10 °
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...