Admitere la liceu – Zeci de elevi au fost repartizaţi pe locurile rezervate

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean a anunţat câţi elevi romi şi elevi cu Cerinţe Educaţionale Speciale (CES), absolvenţi de gimnaziu, au fost repartizaţi în învăţământul liceal. Astfel, conform calendarului de admitere, au fost repartizaţi 29 de elevi romi pe locurile rezervate (21 la licee şi opt la şcolile profesionale) şi 29 de elevi cu CES, pe locurile distinct alocate în unităţile de învăţământ de masă (19 la licee şi zece la şcolile profesionale).

Mâine, 24 iulie, este o zi foarte importantă pentru absolvenţii de gimnaziu. Aceştia vor afla la ce unitate liceală vor învăţa din toamnă.

Calendarul admiterii la liceu mai include următoarele etape:

24 iulie: Repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a, care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022.

24 iulie: Comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal de stat, conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere. Afișarea în şcoli a listei cu locurile neocupate în unitățile liceale de stat din județ.

29 iulie: Afișarea situației locurilor rămase libere, inclusiv a celor destinate candidaților romi, precum și a celor destinate candidaților cu CES, a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoștințelor de limbă modernă ori maternă.

A doua etapă de admitere la liceu va avea loc în perioada 29 iulie – 16 august.

Deja ai votat!