Ghid turistic realizat de Zona Metropolitană Botoşani

În urmă cu trei zile, a văzut lumina tiparului Ghidul turistic al Zonei Metropolitane Botoșani, editat în limba engleză.

Potrivit celor precizate de Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane Botoşani, ghidul este în format B6, format de buzunar (guide de poche), are 155 de pagini, 588 de fotografii color, marea majoritate a acestora fiind realizate în ultimii doi ani. Autorul ghidului este Florin Egner, oficial care a colaborat cu Florin Iorga şi Raluca Glonţ, funcţionari din cadrul Zonei Metropolitane.

Lucrarea este supervizată de istorici, cercetători, doctori în istorie, respectiv Dănuţ Prodan, Petruţ Pârvescu, Daniel Botezatu, Corneliu Filip, Gheorghe Median, iar traducerea în limba engleză, realizată de Raluca Glonț, este la rândul ei supervizată de profesorul Maria Dolniceanu.

„Un instrument util pentru a cunoaște locurile, istoria, cultura, credința, tradițiile și personalitățile”

Ghidul are nouă capitole: Istoria și cultura orașului și a Zonei Metropolitane; Pietonalele orașului; Bulevardul Eminescu; City Tour cu tramvaiul pe Calea Națională din Zona industrială până în Centrul Vechi; Parcurile orașului și Monumentele; Mănăstiri și Biserici pe arealul metropolitan; Vechile cimitire ale orașului; Pe urmele marilor personalități ale locului; Ospitalitatea botoșăneană.

Este primul ghid în format de buzunar despre Botoșani și Zona Metropolitană. Pentru un vizitator al orașului ghidul este un instrument util pentru a cunoaște locurile, istoria, cultura, credința, tradițiile și personalitățile. Este primul ghid al zonei, în limba engleză, iar realizarea grafică este de excepție”, a declarat Florin Egner.

Ghidul pomenește acum și de prima atestare documentară a orașului Botoşani, din 18 august 1388, mult mai veche decât cea cunoscută, respectiv 1401. „Sunt lucruri de interes pentru cei care vin în Botoşani. Avem şi o actualizare a unor elemente. Am apropiat de data apariţiei ghidului şi unele informaţii, nu foarte multe, dar de interes”, a mai precizat Florin Egner.

Primele 20 de exemplare – semnal ale ghidului  – vor fi oferite începând de săptămâna viitoare Consiliului Județean, primăriilor din Zona Metropolitană, Centrului Naţional de Informare şi Promovare Turistică Botoşani, instituțiilor de cultură.

Ghidul va fi pus pe site-ul Zonei Metropolitane și al Centrului Naţional de Promovare şi  Informare Turistică Botoşani. Acest ghid a apărut la tipografia PIM din Iași, costă 19 lei și, dacă va fi solicitat, poate ajunge în librării și în alte spații de difuzare.

Deja ai votat!