Turneul Internațional Stradivarius ajunge și la Mihăileni

Ediția a XIV-a a Festivalului Internațional Stradivarius va ajunge la Mihăileni, Botoșani, pe 8 august, începând cu ora 12.00.

În cadrul Festivalului vor avea loc 13 concerte, în catedrale şi spaţii inovative din România, în perioada 25 iulie – 11 august. Manifestarea va prezenta Simfonia a 9-a – „Odă Bucuriei” – compusă de Ludwig van Beethoven, într-o transcripţie pentru vioară şi pian de Hans Sitt.

Ca în fiecare an Turneul Internațional Stradivarius 2021 este dedicat unei cauze de interes public, iar în acest an va fi lansată Bursa „Adrian Tomescu” (reputat pianist, tatăl violonistului Alexandru Tomescu) şi va fi acordată unui tânăr muzician activ al Fundaţiei Culturale „Remember Enescu”.

„Este un proiect muzical provocator, în care doi muzicieni îşi asumă întreaga încărcătură emoţională şi muzicală a Simfoniei a 9-a de L.v.Beethoven. Transcripţia încredinţează viorii şi pianului vocile celor peste 100 de muzicieni prezenţi, în mod normal, pe scenă la un asemenea program: orchestra simfonică, corul, cei patru solişti, dirijorul. Mesajul pe care ni-l transmite celebra odă este clar şi dezarmant de simplu: cea mai mare bucurie este să poţi fi prietenul cuiva. După mai bine de un an de distanţare socială, muzica lui Beethoven ne îndeamnă să regăsim latura noastră generoasă şi celestă. Până în momentul de faţă, nu există tipărită o variantă completă în limba română a Odei Bucuriei a lui Schiller. Vă mulţumim că iubiţi muzica şi vă aşteptăm la concerte cu tot dragul, pentru a sărbători bucuria şi prietenia”, a transmis violonistul Alexandru Tomescu, liderul acestui proiect.

Deja ai votat!