sâmbătă, aprilie 20, 2024
AcasăLocal BTAdmitere la liceu - Ministerul Educaţiei a anunţat rezultatele repartizării computerizate

Admitere la liceu – Ministerul Educaţiei a anunţat rezultatele repartizării computerizate

Astăzi, 24 iulie, absolvenţii de gimnaziu au aflat la ce liceu vor învăţa din toamnă. Repartizarea computerizată, în funcţie de media de admitere, a fost realizată la nivelul Ministerului Educaţiei.

La nivelul județului Botoșani, au fost repartizați 2.093 de elevi (99,8%) în învățământul liceal de stat din totalul elevilor cu opțiuni completate: 1.472 de candidați au fost repartizați la filiera teoretică, iar 621 de candidați la filiera tehnologică.

Au fost admiși în etape anterioare repartizării computerizate:

– 256 elevi la specializări vocaţionale;

– 21 elevi pe locurile speciale, rezervate candidaţilor de etnie romă;

– 19 elevi în învățământul special.

Alți 695 elevi s-au înscris pe locurile alocate rutelor de școlarizare în învățământul profesional.

Cinci elevi, care au completat opțiuni în alte județe, nu au putut fi admiși în prima etapă, întrucât nu au completat suficiente opţiuni.

Aceștia vor intra în a doua etapă de repartizare computerizată și vor completa, în perioada 29 iulie – 5 august, opțiuni în fișele de înscriere alături de candidații care au fost repartizați computerizat în prima etapă de admitere, dar nu și-au depus dosarele de înscriere în termen (25 – 28 iulie) și de candidații care nu au participat în prima etapă de admitere. Completarea opțiunilor în fișe se realizează la unitatea de învățământ sau prin formular transmis electronic.

Repartizarea computerizată a acestor elevi va avea loc pe 6 august, iar comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în a doua etapă a admiterii în învățământul liceal de stat se va face conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere. În intervalul 9 – 11 august, Comisia judeţeană de admitere va rezolva toate cazurile speciale apărute după etapa de repartizare computerizată.

În județul Botoșani au rămas disponibile pentru etapa a doua 319 de locuri.

„Felicit toţi elevii care au muncit şi au luptat pentru visul lor”

Ada Macovei, inspector şcolar general adjunct, oficial care a coordonat Evaluarea Naţională şi admiterea la liceu, a transmis un mesaj elevilor care au aflat astăzi care este parcursul lor şcolar viitor.

Felicit toți elevii care au știut ce îşi doresc și ce li se potrivește, au muncit și au luptat pentru visul lor, care astăzi, se va împlini. Toată stima se cuvine familiilor, care i-au susținut permanent și profesorilor, care i-au ajutat să obțină rezultate frumoase! Tuturor celorlalți, care din diferite motive, astăzi se vor simți neîmpliniți, le transmit că există soluții și că drumul lor spre cariera visată e doar la început, nu se sfârșește aici, acum. Există și a doua repartizare, poate mai sunt locuri la unele licee vocaționale, sunt posibile transferuri după primul semestru, dacă vor învăța bine și se vor strădui să își regăsească drumul, de pe care poate, s-au rătăcit acum. Important, foarte important, este să nu disperați, iar copiii să continue să învețe și să își dorească. Familiile trebuie să îi înțeleagă, să îi susțină mai mult decât până acum, să îi ajute să reușească. Nu e ușor, dar nu e imposibil! Doamne-ajută! Felicitări și mult succes, în continuare! Vă susțin!”, a transmis Ada Macovei, inspector şcolar general adjunct.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 25 – 28 iulie, candidații vor transmite/depune dosarele de înscriere la secretariatele liceelor la care au fost admiși.

Repartizarea computerizată a absolvenţilor de gimnaziu în învăţământul liceal de stat poate fi consultată aici.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
14 ° C
16.5 °
13.6 °
44 %
5.1kmh
71 %
sâm
14 °
Dum
14 °
lun
6 °
mar
13 °
mie
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În vremurile astea de război e mai bine să fii prevăzător și să umbli cu casa la tine.

EDITORIAL

În urmă cu ceva timp, la o oră de maximă audiență, un important post de televiziune național ne aducea la cunoștință – în urma...

EPIGRAMA ZILEI

Contrar zicalei consacrate Eu aș descrie-o în alt mod: Are picioare scurte, poate Dar sigur e ... miriapod!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...