spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăLocal BTReţea de canalizare pentru zeci de familii din Botoşani şi Curteşti

Reţea de canalizare pentru zeci de familii din Botoşani şi Curteşti

Zona Metropolitană Botoşani a finalizat în aceste zile o investiţie importantă pentru zeci de familii  din municipiul reşedinţă de judeţ şi comuna Curteşti. Este vorba de reţeaua de canalizare realizată pe strada Prelungirea Bucovina din municipiul Botoșani și strada Municipiului din Curtești, investiţie care a costat 486.710 de lei.

Procedura de achiziție a lucrărilor a fost demarată în iunie 2020 şi s-a încheiat pe 16 iulie 2020, când a fost semnat contractul. Pe 17 noiembrie 2020, a fost finalizat proiectul tehnic, valoarea acestuia fiind de 34.500 lei. A doua zi, pe 18 decembrie 2020, a fost obținută autorizația de construire. Lucrările de execuție au început pe 25 ianuarie 2021”, a declarat Florin Egner, directorul Zonei Metropolitane.

Potrivit oficialului, au fost efectuate lucrări de construcții și instalații (în valoare de 369.500 de lei) din care: colectoare canalizare pe aproximativ 800 de metri (202.634 de lei); 24 cămine de vizitare (77.506 de lei); desfaceri-refaceri sistem rutier (89.359 de lei). Adâncimea rețelei de canalizare este de patru metri, canalizarea fiind de tip gravitațional.

Fiecare lucrare a fost recepționată separat. Atât proiectantul cât și executantul lucrărilor s-au încadrat în termenele prevăzute în contract, respectiv data de 25 iulie 2021. La această dată investiția este în întregime funcțională.

Recepția finală a investiției este programată în data de 9 august și va fi urmată de  predarea/primirea către Nova Apaserv.

De această investiție vor beneficia în timp mai mult de 180 de locuitori ai Botoșanilor și Curteștilor. Prin racordarea beneficiarilor la instalația de canalizare crește gradul de confort și se îmbunătățește calitatea mediului și apelor în zonă”, a concluzionat Florin Egner.

 

Deja ai votat!
Articolul precedent
Articolul următor
Botoșani
ploaie moderată
9.9 ° C
10.4 °
8.8 °
95 %
5.8kmh
100 %
joi
10 °
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...