Culturi ajutate de ploile din ultima perioadă

În ultima perioadă în județul Botoșani au fost emise numeroase avertizări meteorologice de ploi, dar și de caniculă, însă, în ceea ce privește culturile acestea nu au fost afectate. Potrivit directorului Direcției pentru Agricultură (DAJ), Cristian Delibaș, codurile emise de Administrația Națională de Meteorologie (ANM), nu și-au pus amprenta asupra culturilor din zona noastră, ci doar izolat, în zonele unde au fost scurgeri pe versanți.

„Ultimele precipitații la nivelul județului nu au făcut decât să aducă un plus pentru dezvoltarea culturilor, atât a celor de primăvară, cât și a celor deja înființate. Monitorizăm permanent starea de vegetație a culturilor, au o evoluție conform tehnologiei aplicate, sunt în parametri de creștere normali și nu sunt probleme. Doar izolat, unde au fost scurgeri pe versanți, au fost afectate într-o oarecare măsură. Pe întregul areal a zonelor de cultură s-au înregistrat precipitații care au venit exact când era nevoie. De exemplu, dacă ne referim la porumb, din cauza caniculei, culturile aveau nevoie ca temperaturile să fie în jur de 25-26 de grade și de precipitații. Deci, umiditatea a venit exact când a fost nevoie”, a declarat Cristian Delibaș.

De asemenea, acesta a mai precizat că „potrivit măsurătorilor ANM pe rezerva de umiditate, județul Botoșani nu a fost afectat până în prezent de fenomenul secetă”.

Deja ai votat!