Vot în CL pentru folosirea unui spaţiu de la Liceul „Elie Radu”

Din toamna acestui an, la Liceul Tehnologic „Elie Radu” îşi va desfăşura activitatea şi o clasă de învăţământ primar, alternativa Step by Step, de la Liceul Pedagogic „Nicolae Iorga”. Consilierii municipali PNL Cătălina Lupaşcu şi Daniel Botezatu au iniţiat în acest sens un proiect de hotărâre, care va fi dezbătut în şedinţa ordinară din 28 iulie.

În proiectul de hotărâre se arată că această clasă va fi folosită gratuit, timp de cinci ani. Spaţiul va fi predat conducerii Liceului Pedagogic în termen de 30 de zile de la publicarea proiectului de hotărâre.

„Spaţiile şcolare ale liceului sunt insuficiente”

Se cunoaşte faptul că Liceul Pedagogic <Nicolae Iorga> este unul dintre cele mai mari licee din judeţ, având o cifră de şcolarizare de aproximativ 1600 de preşcolari şi elevi, pe următoarele formaţiuni de studiu: 5 grupe de preşcolari, 11 clase de învăţământ primar, 8 clase de învăţământ gimnazial şi 32 de clase de învăţământ liceal. Spaţiile şcolare ale liceului sunt insuficiente, infrastructura şcolară cu destinaţia pentru activităţi de educaţie fiind de: 5 săli de clasă pentru grupele de grădiniţă aflate în internatul liceului, 4 săli de clasă pentru învăţământul primar aflate în meditatoarele existente tot în internatul liceului, cinci săli de clasă pentru învăţământul primar, aflate în Corpul B şi 18 săli de clasă aflate în Corpul A, ce sunt destinate învăţământului gimnazial şi liceal. Elevii învaţă în două schimburi, de la ora 8:00 până la ora 20:00. Se observă faptul că liceul este suprapopulat, infrastructura şcolară fiind insuficientă”, se arată în memoriul înaintat de cei doi aleşi locali.

Tot la Liceul Tehnologic ”Elie Radu” a primit în folosinţă gratuită două spaţii, Filiala Botoşani a Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi. Totodată, studenţii vor putea folosi biblioteca, sala de sport şi laboratorul TIC, după un program stabilit de comun acord cu conducerea liceului botoşănean.

 

Deja ai votat!