Amenzi de peste 10.000 de lei din cauza câinilor

Doi botoșăneni vor avea de achitat amenzi de peste 10.000 de lei pentru încălcarea legii privind vânătoarea și protecția fondului cinegetic.

Cei doi au fost depistați de jandarmi pe fondurile de vânătoare Dângeni și Brăești cu câini ogari, abatere care se sancționează cu amendă cuprinsă între 3.000 și 6.000 de lei. De asemenea, unul dintre bărbați a fost amendat și pentru faptul că avea la stână 15 câini, din care doar unul era legat, în condițiile în care numărul admis de lege pentru însoțirea turmelor este de maxim trei câini în zona de câmpie, patru în zona de deal și șase în zona de munte, dacă turma nu are mai mult de 300 de animale. „Paza stânelor se poate asigura cu un număr nelimitat de câini doar dacă aceștia sunt ținuți în țarcuri special amenajate în acest scop”, a arătat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean.

În cadrul acestor misiuni, jandarmii au cooperat cu reprezentanții Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Botoșani.

 

Deja ai votat!