Braconieri pe Prut prinși în flagrant și lăsați fără barcă

Doi bărbați care braconau pe râul Prut cu o plasă din fir textil având lungimea de 120 de metri au fost prinși în flagrant, la sfârșitul săptămânii trecute, în urma unei acțiuni organizată de Inspectoratul de Jandarmi Județean (IJJ) Botoșani pe linia prevenirii braconajului piscicol. „Jandarmii le-au întocmit actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit cu scule neautorizate și tentativă de furt de pește, dosarul urmând a fi înaintat către Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, în vederea competentei soluționări”, a declarat Dan Izotov, purtător de cuvânt în cadrul IJJ Botoșani.

Plasa de pescuit și barca gonflabilă folosită de cei doi bărbați au fost ridicate în vederea confiscării, iar peștii capturați, în cantitate de aproximativ șapte kilograme, au fost redați mediului natural.

În cadrul acțiunii au fost aplicate și 10 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 1.800 de lei, pentru nerespectarea prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura.

De la începutul acestui an, jandarmii botoșăneni au aplicat 86 de sancțiuni contravenționale în urma controalelor efectuate în habitatele piscicole naturale ale județului Botoșani.

 

Deja ai votat!