Perioadă cu emoţii pentru ONG-urile care solicită finanţări nerambursabile

Astăzi, 26 iulie, comisia condusă de consilierul municipal Marius Rogojinschi a început să evalueze propunerile de proiecte în baza cărora sunt solicitate finanţări nerambursabile. Fondurile totale alocate sunt de 550.000 de lei, din care 300.000 de lei pentru sport, 150.000 de lei pentru proiecte din domeniul cultural, respectiv 100.000 de lei pentru domeniul social.

Municipalitatea a primit 16 proiecte

Au fost depuse 16 proiecte de către: Asociaţia „Buzzmedia”, Uniunea Vatra Românească, Club Sportiv „Gi-Fun” Orăşeni, CS Real Taekwondo, ACS Autoracing Club, Asociaţia Judeţeană de Atletism, Asociaţia Sportivă Ecologistul, Asociaţia Culturest, Fundaţia Naţională Dezvoltare Comunitară, Club Sportiv Ardex, Asociaţia Judeţeană a Profesorilor de Limba şi Literatura Română, Asociaţia Fotbal Club Botoşani, Asociaţia Judeţeană Sportul Pentru Toţi, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret, Asociaţia „Scut Botoşănean” şi Andrei Alupoaiei.

Îmi doresc ca aceste proiecte să fie benefice pentru municipiul Botoşani pentru că acesta este scopul finanţărilor nerambursabile”, a declarat primarul Cosmin Andrei.

Calendarul sesiunii de acordare a finanţărilor nerambursabile este următorul:

26 iulie: evaluarea conformităţii administrative şi a eligibilităţii solicitanţilor

26 iulie: comunicarea rezultatelor

27 – 29 iulie: depunerea contestaţiilor

30 iulie – 5 august: soluţionarea contestaţiilor şi comunicarea rezultatelor

6 – 9 august: evaluarea tehnico financiară a propunerilor de proiecte

9 august: comunicarea rezultatelor

10 – 12 august: depunerea contestaţiilor cu privire la rezultatul evaluării tehnico-financiare

13 – 19 august: soluţionarea contestaţiilor

19 august: comunicarea rezultatelor finale.

Desemnarea propunerilor de proiecte câştigătoare se va face în ordinea descrescătoare a punctajului obţinut, în limita sumelor alocate pentru fiecare domeniu în parte.

Deja ai votat!