Proiect pilot pentru creşterea siguranţei pietonilor

Strada Împărat Traian a fost inclusă într-un proiect pilot, care vizează creşterea siguranţei pietonilor. În primă fază, la trecerile pentru pietoni vizibilitatea a fost sporită prin iluminat suplimentar cu lămpi LED cu flux intens. Suplimentarea sistemului de iluminat va fi corelată cu schimbarea marcajelor. „Facem marcaje cu vopsea termoplastică reflectorizantă, mult mai rezistentă şi mai vizibilă decât vopselele clasice. Marcajele vor fi finalizate într-o săptămână”, a anunţat  primarul Cosmin Andrei.

În dreptul trecerilor vor fi montați stâlpi de protecție reflectorizanți, pentru a spori vizibilitatea, atât pentru pietoni cât și pentru șoferi. Aceşti stâlpi au fost achiziţionaţi şi urmează să fie montaţi de către muncitorii Direcţiei Servicii Publice, Sport şi Agrement (DSPSA). „Şoferii nu vor mai putea să parcheze în imediata vecinătate a trecerilor de pietoni pentru că rezultatele cu ridicarea maşinilor nu sunt dintre cele mai bune. S-au ridicat mereu maşini de pe trecerile de pietoni sau înaintea lor, chiar de pe această stradă, dar fenomenul există în continuare şi atunci am luat această decizie cu montarea stâlpilor”, a explicat Cosmin Andrei.

După montarea acestora, proiectul va fi încheiat, primarul apreciind că este unul de succes.

Proiectul va fi extins

Primarul a ales această stradă pentru că incidenţa a fost destul de mare în ceea ce priveşte evenimentele rutiere.

Dacă rezultatele sunt cele scontate, vom replica acest proiect pilot la nivelul întregului municipiu, acolo unde trecerile de pietoni vor avea aceste tipuri de semnalizare şi protecţie. În primă fază, măsurile menționate vor fi aplicate la trecerile de pietoni amenajate pe străzile cu trafic intens sau în apropierea instituțiilor publice și a unităților de învățământ”, a mai precizat primarul municipiului, concluzionând că pentru el siguranţa botoşănenilor este prioritară.

Deja ai votat!