Contrabandiști ucraineni capturați cu focuri de armă (VIDEO)

Polițiștii de frontieră dorohoieni au descoperit și confiscat, în urma unei acțiuni desfășurate în zona de competență, 500 de pachete cu țigări de contrabandă în valoare de aproximativ 5.000 de lei, pe care doi cetățeni ucraineni au încercat să le introducă ilegal în România. Pe timpul acțiunii, polițiștii de frontieră au fost nevoiți să folosească armamentul din dotare, fiind trase mai multe focuri de armă în plan vertical.

Operațiunea a avut loc pe 25 iulie a.c., când polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Dorohoi, acționând în vederea valorificării unor informații obținute ca urmare a schimbului de date cu autoritățile de frontieră din Ucraina, au organizat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigarete, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 21.45, cei din patrulă au observat cu ajutorul sistemului de supraveghere a frontierei de stat ce funcționează pe principiul termoviziunii, pe direcția localității frontieră Mihăileni, două persoane care transportau cutii voluminoase, dinspre linia de frontieră spre interiorul teritoriului național.

Polițiștii de frontieră au monitorizat persoanele, care s-au deplasat prin culturile agricole, iar în jurul orei 22.10 au procedat la interceptarea acestora, efectuând somațiile legale prin voce, însă suspecții nu s-au supus, abandonând coletele și fugind în direcții diferite. Polițiștii de frontieră au folosit armamentul din dotare, trăgând mai multe focuri de avertisment în plan vertical, reușind astfel să-i rețină pe fugari, fiind vorba de doi cetățeni ucraineni în vârstă de 27 și respectiv 25 de ani. În cel mai scurt timp, au fost anunțate autoritățile ucrainene despre eveniment, în vederea cercetării în comun a cazului.

La inventarierea bunurilor, a reieșit faptul că în colete erau transportate 500 de pachete cu țigări, în valoare de 4.971 de lei, toată cantitatea fiind ridicată de polițiști, în vederea continuării cercetărilor.

 

În cauză, se efectuează cercetări în comun cu autoritățile de frontieră ucrainene sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în baza acordului de readmisie încheiat între Uniunea Europeană și Ucraina, cei doi cetățeni au fost preluați de autoritățile statului vecin.

Reprezentanții celor două state vor colabora și în viitor și vor lua toate măsurile necesare pentru a păstra un climat de ordine și siguranță la frontiera comună.

 

Deja ai votat!