Răzbunare cu foc după mai multe blesteme pe Facebook. Doi tineri au fost reținuți

Doi tineri din municipiul Botoșani au fost reținuți marți, 27 iulie a.c., de polițiștii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Botoșani, după o serie de fapte incredibile petrecute la sfârșitul săptămânii trecute. Suspecții au fost ridicați în urma a două percheziții domiciliare și încătușați. „Perchezițiile domiciliare au avut loc în cursul zilei de marți (n.r. – 27 iulie a.c.), în urma acestora fiind identificate și ridicate bunuri care interesează cauza. Cei doi suspecți au fost conduși la audieri, iar ulterior pe numele lor au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore”, a declarat pentru „Monitorul” Delia Nenișcu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani. Este vorba despre o tânără de 21 de ani și un botoșănean de 26 de ani, concubinul acesteia, care au fost reținuți sub aspectul comiterii infracțiunilor de distrugere prin incendiere și respectiv complicitate la distrugere.

Scenele aproape incredibile s-au petrecut în noaptea de joi spre vineri (n.r. – 22 spre 23 iulie a.c.), când tânăra de 21 de ani, Nicoleta A., supărată că o mătușă de-a ei a postat pe o rețea de socializare mai multe blesteme cu referire la copilul ei, a decis să se răzbune pe aceasta. Însoțită de concubinul ei, Anton R., zis Toni, tânăra a mers la o stație de carburanți, a cumpărat un PET de benzină, după care a mers la apartamentul mătușii sale, aflat la parterul unui bloc de pe strada Săvenilor, și a incendiat locuința, ignorând faptul că în interior se aflau cele două fete ale rudei sale în vârstă de 3 și respectiv 19 ani. În urma incendierii, mai multe bunuri din apartament au fost cuprinse de flăcări, dar persoanele surprinse în interior au reușit să scape. Incendiul a fost stins într-un final, însă pagubele au fost estimate la 35.000 de euro.

Cazul a ajuns în atenția Poliției municipiului Botoșani, care a inițiat o anchetă încă din noaptea de joi spre vineri. Doar că cercetările au durat până astăzi și asta pentru că anchetatorii au trebuit să adune mai multe probe prin care să demonstreze activitatea infracțională a suspecților.

Episodul din noaptea de joi spre vineri pare a fi numai o parte din întregul război declanșat între cele două familii. Scandalul ar fi izbucnit de fapt cu mai mulți ani, după mătușa care s-a trezit cu locuința incendiată, Sunita Agafiței, ar fi moștenit locuința tatălui ei. Atunci au apărut mai multe discuții în familie, iar într-un final, din cauza disputelor dintre rude, femeia ar fi renunțat la apartament și a plecat în străinătate. A revenit în 2019, când și-a cumpărat o altă locuință, apartamentul de pe strada Săvenilor. Doar că în ciuda trecerii timpului starea conflictuală din familie a reizbucnit, femeia trăind sub amenințările rudelor. Săptămâna trecută, după o altă ceartă în familie, Sunita Agafiței s-a trezit cu un geam spart la apartament. A mers la poliție și a obținut un ordin de protecție provizoriu care le interzicea rudelor să se apropie la mai puțin de 200 de metri distanță. Cu toate acestea, joi seară soțul femeii și-a găsit mașina cu anvelopele distruse. Din acest motiv, Sunita Agafiței a decis să părăsească locuința pentru a se adăposti la un frate. După numai câteva ore, locuința i-a fost incendiată. Între timp, a fost sesizat și Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, fiind sesizată și instanța de judecată pentru emiterea unui ordin de protecție valabil 6 luni.

Investigațiile continuă, sub supravegherea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani, la finalul anchetei urmând să se dispună măsurile procedurale legale.

 

 

Deja ai votat!