Tragedie pe un imaș (video)

Un bărbat a murit, iar un altul a fost grav rănit după un accident cumplit la muncile câmpului. Cei doi, vecini în satul Costești, se întorceau de la muncile câmpului cu o căruță de pe un imaș din marginea satului. În vârstă de 70 de ani, respectiv 63 de ani, cei doi bărbați au fost la cosit și se întorceau cu căruța plină cu iarbă.

Înainte de intrarea în sat, aceștia aveau de coborât o pantă abruptă. Din acest motiv, bărbatul de 70 de ani a ales să meargă pe lângă cal, pentru a încerca să ușureze coborârea atelajului. La un moment dat, însă, un lanț de la frâna căruței a cedat, iar atelajul venea peste animal. Calul a devenit foarte agitat și s-a smuls cu tot cu căruță. Din cauza înclinației dealului, calul cu tot cu atelaj au pornit necontrolat la vale, iar bărbatul aflat pe jos a încercat să le oprească. Din păcate, a fost lovit de oiște în piept, după care trântit la pământ, iar roțile căruței au trecut peste el. Ulterior, atelajul s-a răsturnat cu tot cu celălalt bărbat, la câteva zeci de metri distanță.

Oamenii din sat au sărit în ajutorul celor doi, apelând la serviciul 112. La fața locului au ajuns două ambulanțe, dintre care una cu medic SMURD. Bărbatul aflat în atelaj a fost preluat și transportat la spital cu traumatisme craniene, faciale și de membre, în timp ce bărbatul lovit de căruță a fost găsit în stop cardio respirator. Cadrele medicale au început imediat manevrele de resuscitare.

Pacientul prezenta multiple traumatisme, incompatibile cu viața. Au fost efectuate manevre de resuscitare, însă din păcate fără niciun rezultat, fiind declarat decesul”, a precizat un medic din cadrul UPU-SMURD.

Deja ai votat!